Kislányom 3 hetes és 2 napos. A szopizás általában 1 órán át tart, aztán alszik 2 vagy 3 órát. Jó ez így?
szerintem had aludjon amíg jól esik neki. a kisfiam kb 4- 4és fél óránként szopizott egy időben, bár ő elég nagy mennyiséget evett egyszerre. de miért tart 1órán át a szopizás? nekünk max fél óra volt pelenkázással mindennel együtt :)
(amúgy nekem is mondták h keltsem fel 3óránként szoptatni mert le fog esni a vércukorszintje)
Nyugodtan alhat 3-4 órát, ha amúgy rendben fejlődik a súlya. A mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy az etetések között próbáljuk tartani a 2-4 óra szünetet, így majd szépen beáll kb. 3 órára a gyerkőc. Így is lett.
Viszont az 1 óra szopinak sok. Komfortcicizik a babád, azzal nyugtatja meg magát. Szerintem érdemes lenne a szopik idejét max. fél órára korlátozni, lehet, hogy így ki fog ázni a cicid, és sebes is lehet attól, hogy ennyit van a baba szájában.
Picinek az én babám is ilyen volt, evett, aludt, volt, hogy 4-5 órát is. Nem kell kelteni, éjszaka sem, ha szépen hízik.
Felejtsd el az órát! A csecsemőknél még nincs meg az a rossz szokás, hogy túlalussza magát. Amig kell alszik, amikor éhes sír, amikor jóllakott abbahagyja a szopit. Ne stresszelj ezen.
Pendüljetek egy húron! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!