Ez csak szerintem felháborító?
Nővérem 1.5 hete szült kislányt. Ma beszéltünk telefonon, és rákérdeztem, hogy mizu a szoptatással.
Idézem szavait : "Jajj, ne is mondd, iszonyatosan sz.r, ma megpróbáltam, de konkrétan ráharapott, úgy szívta, mint az állat, alig bírtam letépni, kis dög, baromira fájt, kb. 10 másodperc után abbahagytam, én ezt nem vállalom egy gyerekért!"
Konkrétan dobtam egy hátast, miután végighallgattam, el sem hittem, amit hallok, van teje a nővéremnek, mert mondta, de szerintem felháborító, hogy ennyire nem érdekli a gyereke.....nem hiszem, hogy belehalna a fájdalomba.....oké, elhiszem, hogy kellemetlen, de ennyit meg lehetne tenni a saját babájáért......ti mit gondoltok?
Hát, valóban fura egy felfogás? és akkor végül is hogyan etet?
Használhat bimbókiemelőt (nekünk bevált). Vagy, ha annyira gáz, akkor fejjen, és adja oda neki.
(mellesleg: ez egy tervezett, várt kisbaba??)
Egyáltalán nem ad neki anyatejet, csak tápszert. Nem tervezett baba volt, a pasija le is lépett, mikor megtudta.
És igen, kettes, lehet is hálás, 18 éves vagyok, az egyetemre félretett pénzemet adtam neki oda, hogy ne a híd alá menjen terhesen, fizettem az összes vizsgálatát(amit kellett), a terhesvitaminokat, mindem sz.rt, a minimum hogy hálásnak kell lennie!!
Most miért szóljátok le a kérdezőt??? Szégyelhetnétek magatokat.
Kérdező!
A nővéred szégyelhetné magát,ilyet egyetlen szülő se mondd a gyerekének.Depresszió......ugyan már,úri betegség.Nekem is új volt ez a dolog és nagyon sokat sírtam úgy hogy nem is tudják mert nagyon sok minden rámszakadt és mégse lettem DEPIS!!!!!! El bírom képzelni mit művel azzal a gyerekkel.Van egyébként segítsége a tesódnak???
Ha ennyire rendes és aranyos,segítőkész voltál vele ami megjegyzem példa értékű...beszélj vele hogy a szoptatás nagyon jó dolog stb.
Minden jót.
Rendes testvér vagy!
Ajánld a nővérednek a bimbóvédőt, szoptasson esetleg azzal, úgy nem fáj!
Tuti, hogy depressziós (a szülés utáni depresszió sok anyukát érint, főleg olyat, akinek magának is pocsék volt a babakora), és nagyon komoly dolog!
Kérlek támogasd őt a lelkiekben is, gondolom másra nemigen számíthat, csak Rád. Keresd meg esetleg a védőnőjét, hogy ő is beszéljen vele, hátha segít, ajánljon pszichológust (nekem majdnem fél év volt kilábalni belőle, kín volt a szoptatás, szerencsére a férjem és a halolaj meg a magnebéhat segítettek...)
Szeretgesd meg a kisbabáját, neki erre most nagy szüksége van, és nem biztos, hogy a testvéred képes rá!
A tápszer egyébként nem ördögtől való, nem árt a babának! Természetesen az anyatejnél nincs jobb!
Kis böngészni való:
Nem biztos, hogy depressziós a kérdező testvére.
Csak szimplán nem tervezett baba volt, nem is akarta, a gyerek apja is elhagyta és lehet hogy szimplán semmi kedve gyereket nevelni!
Számos ember van, aki sajnos vagy nem anyának született vagy éppen abban a pillanatban nem érett az anyaságra vagy nincs rá felkészülve.
És ebben az esetben jobb lett volna szerintem, ha nem is vállalja a picit. Mert ennek csak az a baba issza meg a levét.
Amúgy meg el kéne vinni pszichiáterhez vagy pszichológushoz a kérdező testvérét és a szakember majd megmondja, hogy valóban depresszióról van-e szó. Látatlanban senkire nem lehet egyértelműen kijelenteni semmit.
Hány olyan anyuka van, aki csak szimplán tesz rá a gyerekére és nem azért mert depressziós, csak mert nem volt felkészülve a babára vagy nem pusztán szeretetből szülte, hanem mert éppen nem dolgozott, így könnyebb gyereket vállalni, vagy mert egyesek ezzel akarják a párjukat megtartani. Sok minden miatt viselkedhet így egy anya. Nem csak depresszió miatt.
És nem kell bántani a kérdezőt, ő csak segített és ezt kapta a segítségért cserébe. Jogos, hogy rosszul érzi magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!