Szerintetek az anyatej tápértéke fokozható? Ha igen akkor milyen ételekkel?
Szerintem ha normálisan táplálkozol, akkor nem fokozható. Ha az anyuka alultáplált, akkor csökkenhet a tápértéke, de alap esetben úgy kell elképzelni, hogy az anyatej minősége mindig tökéletes a baba számára, minden elvonódik az anyai szervezetből, ami a babának kell.
Tehát felléphet az anyánál valami hiánybetegség, ha alultáplált, de a babának megfelelő lesz a tej mindig.
Inkább mennyiségi gondok szoktak fellépni, nem minőségi, ha az anya nem eszik-iszik-pihen eleget. (De van, aki szerencsés, és nem csökken a tej mennyisége sem ilyen hatásra, ez egyéni adottság)
Ez egy ilyen sport. Én három gyereket szültem, már nem szoptatok, de összességében 6-7 kilót veszítettem a korábbi (normál) súlyomhoz képest.
Most 49kg vagyok 162 cm-hez, a BMI-t nem tudom. :)
Második gyerekemet részint ezért is választottam el 20 hónaposan, mert még napi 8-10x szopizott, és már éreztem hogy sok. Harmadszorra lázasodtam vissza egy betegség során pár héten belül, és nem tudtam kikeveredni. Egyik napról a másikra befejeztük.
elméletileg a szervezeted megpróbál minden fontos elemet beépíteni a tejbe. tehát vitamint, ásványi anyagot, zsírt és folyadékot is, attól függetlenül, hogy mit viszel be.
de az éhezés (a minőségi éhezés is!) ronthat ezen a folyamaton, mivel azért az anya szervezete is védekezésbe lép. de ha többet viszel be a szervezetedbe, attól még nem megy át több a gyerekbe (mert akkor a borzalmas k-vitamint illetve a d-vitamint nem a babába kellene becseppenteni, belediktálni, hanem az anyába, ha a baba anyatejes)
egyél kiegyensúlyozottan, és megkap mindent a baba. azért szedjél külön vasat, meg a kálciumra figyelj, mert ezek lecsökkenthetnek nálad. (fáradtság, karikás szem, és lukadó fogak, ugye...) ja és a folyadék, aaaz ami szintén nagyon-nagyon fontos.
a ritka széklet tényleg nem baj, jobban hasznosít mindent. nálunk is ez volt.
és tényleg, ahogy eddig írták, nyugi, jól csinálod. és szedjél vasat, vagy terhesvitamint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!