Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek az anyatej tápérté...

Szerintetek az anyatej tápértéke fokozható? Ha igen akkor milyen ételekkel?

Figyelt kérdés

2013. dec. 23. 10:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy biztos, a zsírossága nem attól függ hogy most mit eszel, hanem a már elraktározott energiádtól.
2013. dec. 23. 11:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha normálisan táplálkozol, akkor nem fokozható. Ha az anyuka alultáplált, akkor csökkenhet a tápértéke, de alap esetben úgy kell elképzelni, hogy az anyatej minősége mindig tökéletes a baba számára, minden elvonódik az anyai szervezetből, ami a babának kell.

Tehát felléphet az anyánál valami hiánybetegség, ha alultáplált, de a babának megfelelő lesz a tej mindig.

Inkább mennyiségi gondok szoktak fellépni, nem minőségi, ha az anya nem eszik-iszik-pihen eleget. (De van, aki szerencsés, és nem csökken a tej mennyisége sem ilyen hatásra, ez egyéni adottság)

2013. dec. 23. 11:14
 3/12 A kérdező kommentje:
Terhességi cukorbetegségem volt. Ennek köszönhetően a terhesség alatt 4kg fogytam, szülésem óta eszem rendesen de további 1,5kg mínuszt hoztam össze. Lányomnak nagyon ritkán van széklete (7-9 naponta), a tej mennyiségével nincs probléma minden nap van kb. 50-100 ml pluszom. A babám szépen fejlődik, csak én fogyok most a BMI-m 18,5.
2013. dec. 23. 19:22
 4/12 A kérdező kommentje:
A rendesen-t úgy értettem, hogy annyit eszem mint terhességem előtt vagy valamennyivel többet.
2013. dec. 23. 19:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy ilyen sport. Én három gyereket szültem, már nem szoptatok, de összességében 6-7 kilót veszítettem a korábbi (normál) súlyomhoz képest.

Most 49kg vagyok 162 cm-hez, a BMI-t nem tudom. :)

Második gyerekemet részint ezért is választottam el 20 hónaposan, mert még napi 8-10x szopizott, és már éreztem hogy sok. Harmadszorra lázasodtam vissza egy betegség során pár héten belül, és nem tudtam kikeveredni. Egyik napról a másikra befejeztük.

2013. dec. 23. 22:34
 6/12 anonim ***** válasza:
BMI 18,67, na valamivel jobb vagyok. :)
2013. dec. 23. 22:35
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

elméletileg a szervezeted megpróbál minden fontos elemet beépíteni a tejbe. tehát vitamint, ásványi anyagot, zsírt és folyadékot is, attól függetlenül, hogy mit viszel be.

de az éhezés (a minőségi éhezés is!) ronthat ezen a folyamaton, mivel azért az anya szervezete is védekezésbe lép. de ha többet viszel be a szervezetedbe, attól még nem megy át több a gyerekbe (mert akkor a borzalmas k-vitamint illetve a d-vitamint nem a babába kellene becseppenteni, belediktálni, hanem az anyába, ha a baba anyatejes)

egyél kiegyensúlyozottan, és megkap mindent a baba. azért szedjél külön vasat, meg a kálciumra figyelj, mert ezek lecsökkenthetnek nálad. (fáradtság, karikás szem, és lukadó fogak, ugye...) ja és a folyadék, aaaz ami szintén nagyon-nagyon fontos.

2013. dec. 25. 20:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Én is terhességi cukros voltam, 12 kiló ment le! Egy ismerősöm olyan vékony már mint a kóró, mert semmit nem mer enni nehogy káros legyen a babának, rengeteg teje van, a lánya 4 hónapos és már megduplázta a születési súlyát.
2013. dec. 31. 08:35
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
8-as vagyok, az én lányom is hetente 1x kakil, nem erölködik, híg viszonylag, nincsenek görcsi. Vannak olyan babák akik maradéktalanul felhasználják, beépítik az anyatejet, védőnő mondta hogy a 27 éves pályafutása alatt én vagyok a második ilyen, vagyis a lányom. A szoptatási tanácsadó szerint volt olyan "kisbabája" aki a 21. napon kakilt. Na azért itt már paráznék. :-)
2013. dec. 31. 08:37
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

a ritka széklet tényleg nem baj, jobban hasznosít mindent. nálunk is ez volt.

és tényleg, ahogy eddig írták, nyugi, jól csinálod. és szedjél vasat, vagy terhesvitamint.

2014. jan. 2. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!