4 hónapos korban elkezdeni a gyümölcsök bevezetését?
Hát szerintem ezt te döntsd el,főle hogy már van 2 gyereked....
Én az elsőnél is 4 hónaposan kezdtem,pedig akkor még az volt a "divat",hogy fél éves korig csak szoptasson az anyuka.
A 2.fiammal is 4 hónaposan kezdtem,a védőnő ekkor mondta nekem is hogy változtak a dolgok.
A nagy most 3,a kicsi 1 éves és mind a kettő nagyon jó evő,semmi bajuk attól,hogy korábban kezdtük.
Amúgy nálunk is volt kevesebb gyarapodás,2.fiamnál ez volt a 2.ok amiért 4 hónaposan kezdtem.És segített is.
Amúgy mennyit hízott,ami nem volt elég?
Valóban neked kell eldönteni. Én 4 hónapos korban kezdtem. Alig vártam, hogy elkezdhessük, mert a tápszertől iszonyú szorulása volt a babámnak, pedig 7-8 félét kipróbáltunk.
Az viszont biztos, hogy a gyümölcstől még annyira sem fog hízni, mint az anyatejtől, vagy a tápszertől. A gyümölcsben sokkal kevesebb kalória van, ráadásul az elején elég ritka, hogy egy baba egész adagot megegyen, pár kanál meg nem fogja hízlalni.
Kérdező, bárhogy is legyen épp most, a hozzátáplálás kezdő időpontja "hivatalosan" mindig valahol a második negyedévben van. Van, amikor 4 hó után el "kell" kezdeni, pl. a gluténra való hivatkozással, máskor meg elég csak 6 hósan... Szerintem sosem lesz olyan kutatási eredmény, ami egzakt és tutibiztos, sem olyan javaslat, amivel mindenki egyetért. ;)
Én a szopis szakemberek véleményét osztom a minden esetben fél évig tartó kizárólagos szoptatásról. A www.lll.hu honlapon egy sor cikk van arról, hogy szerintük miért nem ajánlott ennél hamarabb kezdeni.
De hogy te mikor kezdesz, az a te döntésed. Én mindkét gyerekemnél megvártam a fél évet és nekünk teljesen jó volt így.
A gyarapodás pedig ennyi idősen már nem annyira mérvadó, főleg nem önmagában ez dönti el, hogy induljon-e az evés vagy sem. Ha a baba súlya áll, az még normális lehet - a fogyás az, amivel mindenképp kezdeni kell valamit. De az is igaz, hogy a baba nem a gyümölcstől fog hízni, ha kell neki, hanem az anyatejtől. ;)
Nahát, az én lányom egyszer 2 hónap alatt alig hízott valamit, viszont sokat nyúlt és akkor indult meg a mozgása is. Én sem kezdtem el csak a stagnálás miatt etetni, és lám, a mai napig magas és karcsú.
Bezzeg a fiam 8 hós koráig nagyon hízott, ő teljesen más karakter.
Szóval nem jó a nagykönyvből és csak egy dologból kiindulni, a gyereket egészében érdemesebb inkább nézni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!