Szerintetek fogok tudni szoptatni?
Az én anyukám sem tudott sokáig szoptatni engem, mert begyulladt a melle és még műteni is kellett, a húgomat sem szoptatta sokáig, de akkor annyi teje volt, hogy adott másnak is.
Én az első kisfiamat egy évig szoptattam, utána nem kért tovább, a második most múlt fél éves és jól szopik.
Tényleg nem könnyű, sokat kínlódok vele. Elég erősen szopik és bizony fáj a bimbóm, így mindig kenem. A másik problémám, hogy az egyik oldalról valószínűleg nehezen jön és az szoptatás után nagyon szokott hasogatni, akár órákon át, de tűröm, nem tudok vele mit kezdeni.
A harmadik probléma, ha bekeményedik. Ez nagyon cudar dolog, de jó meleg zuhany vagy meleg borogatás segít. Persze olyankor masszírozni kell szoptatás előtt és közben is, és van hogy így sem jön ki egészen, hanem még fejni is kell, de nem szabad föladni. Legutóbb majdnem másfél napba telt, mire sikerült helyrehoznom.
Fontos, hogy az elején minden szoptatás után fejjél és később is fejd ki, ha érzed, hogy több maradt bent. Olyankor keményedik be, ha nem fejed ki ami ott maradt. Nem kell sokáig fejni csak vagy 10 percig, de azt intenzíven. Persze ha nem jön pár perc után sem, akkor már nincs mit fejni, nem kell erőltetni.
A lényeg, hogy egyszer az egyik oldalról kell szoptatni, aztán a másik oldalról a következő szoptatáskor.
Eleinte jó, ha iszol Laktoherb tejképző teát, utána nem fontos, csak ha csökken a tej mennyisége. De a napi 2-3 liter folyadéknak meg kell lennie.
Ami az igény szerinti szoptatást jelenti és a középutat választottam. Nem adok minden nyikkanásra, ezt nem tartom jónak, mert lehet nem is azt kéri, de nem is várom ki vele mindig a 3 órát, ha kér akkor hamarabb is kap. Egy idő után beáll hogy mennyi időnként szopik és azt tartja, de amikor fejlődési ugrás van, akkor változtathat és azt kell követni. Eleinte 3 óránként szopizott, aztán egy időben 4 óránként, most ismét 3.
Az fontos, hogy az első 2 hónapban akarj nagyon kitartani, mert az nehéz. Fájhat a pocija, lehet nyűgös az időjárás miatt, nehezen aludhat el vagy nem megy még neki úgy a szopizás, esetleg nyomja a levegő a hasát. De utána ő is erősebb lesz és te is belejössz. Rá kell jönnöd, hogy mikor miért sír, mert lehet csak fáradt de mégsem tud elaludni és rá kell jönnöd, hogy ezt ti hogyan oldjátok meg. Van aki ringatja, van aki énekel, a mi titkunk az, hogy leteszem és békén hagyom, ha már semmi sem jó neki, és ekkor egy kis sírás után elalszik. De erre rá kellett jönnöm.
Annyi mindent lehetne írni.
Remélem segítettem!
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!