Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet, hogy emiatt tényleg...

Lehet, hogy emiatt tényleg nem fogok tudni szoptatni?

Figyelt kérdés

Az egyik munkatársam ma szóvá tette, amikor a barátnőmmel a szoptatásról beszélgettünk, hogy kétli, hogy én tudnék majd szoptatni, mert olyan kicsi a mellem, hogy minimális tejem lesz szerinte. Mert akiket ismer kis mellel, azoknak nem volt tejük, a feleségének pedig hatalmas van és annyi teje volt, hogy még leadni is tudott belőle, nem keveset.

Tudom, hogy az sem kudarc, ha nem tudom szoptatni a kisbabám, de én nagyon remélem, hogy sikerül majd.

2012. dec. 11. 19:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele, butaságot beszél! Nem a zsírszövet nagyságától függ. Ilyenkor a mirigyek megszaporodnak, egy kisebb mellben is termelődhet több tej, mint egy nagyobban!
2012. dec. 11. 20:00
 2/21 anonim ***** válasza:
Nem százas, ne hallgass rá.
2012. dec. 11. 20:00
 3/21 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség!

Nekem átlagos melleim vannak,se nem kicsi,se nem nagy,még sem tudtam szoptatni,két barátnőmnek akkora volt a melle terhesség előtt,mint egy 12 éves kamasznak,mégis annyi tejük van,hogy csak na.Már 5 hónaposak múltak a babáik.Másik két barátnőmnek hatalmas melle van,abból az egyik egyáltalán nem tudott szoptatni,másik két hónapig.

2012. dec. 11. 20:01
 4/21 anonim ***** válasza:
85%
Hülyeség. Akkora mellem van, mint 2 dinnye mégsem volt tejem sajnos.
2012. dec. 11. 20:08
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
A mellméretnek semmi köze a tej mennyiségéhez. Mint ahogyan a terhesség alatt esetleg már szivárgó előtejnek sem :) (ezt is szeretik terjeszteni)
2012. dec. 11. 20:09
 6/21 anonim ***** válasza:
76%

Mell mérete tényleg nem számít a tejmennyiségében.

Tejböl általában minden egészséges nönek ugyan annyi tud termelödni.

DE!

a nagy mellü nöknél nehezbben folyik át a szírszöveteken a babának rengeteget kell dolgozni hozzá, és még igazán ki sem tudja szívni rendesen. egy nagyon kicsi mellü nönek viszont nincs igazán zsírszövete ezért a tej csak úgy kidu folyni.

nekem nagy mellem van igazán nagy 80F-s melltartót hordok. Tejem temrelödött volan, be is gyulladt, de második babámnál már teljesen tiszta volt, hogy csak szoptatás+ fejéssel lehetett volna tejet fentartani, amit 3 hós korig bírtam csinálni aztán feladtam. egyszerüen nem tudta a baba (aki megállás nélkül erölködött) rendesen kiszívni 40!!! percet volt cicin, majd 20 perc szünet és megint. De érzékeltem hogy a fejés is iszonyat lassan ment, hiaáb volt szuper mellszívom akor is kb 40 percig is eltartott mire leszívtam.

Minden kismellü ismerösömnek gondok nélkül ment a szoptatás.

2012. dec. 11. 20:15
 7/21 anonim ***** válasza:

Dettó mint a 4-es válaszoló, nagy mellek-kevés tej. Nincs összefüggés a mellméret és a tejmennyiség között.

Ne hallgass rá, hülyeségeket beszél!

2012. dec. 11. 20:20
 8/21 anonim ***** válasza:
Nekem 90 C-s mellem van. 9 hós a babám, még mindig szoptatom. MIndig sok tejem volt.
2012. dec. 11. 20:37
 9/21 anonim ***** válasza:
Ne ez egy nagy butaság. Nekem az átlagnál kicsit nagyobbak a melleim, de csak 7 hónapos koráig tudtam szoptatni a fiamat. Egy ismerősömnek picik a mellei, mégis 13 hónapos koráig szoptatta a kislányát. A szomszédasszonyomnak akkorra kb a melle, mint az enyém, ő a fiát majdnem két éves koráig szoptatta. Másik ismerős anyuka kis mellekkel is bőven két éven túl tudta szoptatni a gyerekét. Nem a mellméret a meghatározó. Egyrészt genetika, másrészt a technika is befolyásolja, és vannak tejszaporító módszerek is amikkel lehet növelni a tej mennyiségét. Ne hallgass rá, mert ha idegeskedsz, azzal csak ártasz magadnak, a babának, és a tej mennyiségére sem hat jótékonyan.
2012. dec. 11. 20:59
 10/21 anonim ***** válasza:
75 A-s mellel 21 hónapig szoptattam, és tejet is adtam mellette.
2012. dec. 11. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!