Hogyan szoktathatnám le a 10 hónapos babámat az éjjeli szopikról?
Miért akarod leszoktatni, még olyan kicsi?
Vedd magad mellé és szoptasd fekve éjszaka, akkor nem kell felkelned sem.
Egy 10 hónapos nem "manipulál" hanem kifejezi a szükségletét, most éppen Rád van szüksége.
"figyelni kell érett e rá, mert lehet még nem az, akkor nem szabad erőltetni."
Nagyon egyet értek, különösen ezzel!
Ilyenkor kezdődik a szeparációs szorongás is, ami természetes folyamat, gyakran ilyen "mellékhatással".
Én az együttalvást választanám, de én én vagyok. :) Kérdező, ha te úgy döntesz, hogy leszoktatod, a te határozottságodon túl szerintem az még fontosabb, hogy figyelj a babád reakciójára! Ha napokon keresztül nincs változás, sőt, még rosszabb lesz, akkor valószínűleg még nincs itt ennek az ideje. De nem baj, később bármikor újra megpróbálhatod, előbb-utóbb már készségesebb lesz, hiszen nő és okosodik. (Lásd a 2. anyuka esetét.)
Én együtt alszok a babámmal, ugyanilyen okok miatt. Elalszik cicin, beteszem a kiságyába, aztán az első felkelés után viszem magammal, és együtt alszunk, kényelmesen szoptatok. Amíg fogzik, addig nincs szívem hagyni sírni, mert nem tudhatom, hogy a fogzás miatt nyűgós- e?
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!