Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoktathatnám le közel...

Hogyan szoktathatnám le közel két évesemet a cicin alvásról?

Figyelt kérdés
Nem az a bajom, hogy meg kell szoptatnom, és úgy alszik el, hanem az, hogy a felületesebb alvási szakaszaiban fölébred, ha nem kap cicit. És ez borzasztóan kényelmetlen dolog... (Én rontottam el, kisbaba korában még alvás közben is ott virrasztottam mellette, és mivel kezdetben megszenvedtünk a szopizásért, megfogadtam a tanácsokat és amikor csak tehettem, megszoptattam, hogy legyen elég tej... Lett, de az együtt alvás, állandó cicin lógás megmaradt.) Néha szívesen ráhagynám már őt másra, simán elintézhetnék ezt-azt, amíg alszik, de ha pl a férjem vigyáz rá alvás közben, akkor képtelen visszaaltatni. ilyenkor két óra helyett 20 percet, fél órát alszik, és el van rontva nap hátralevő része... így inkább nem szoktam kockáztatni. De nem maradhat így örökre! Illetve lassan-lassan elválasztanám, de akkor ezzel kellene kezdeni. Tudnátok tanácsot adni?
2012. aug. 31. 15:09
 1/2 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 2 éves múlt, mire leszoktattam a ciciről. Ő cicin aludt el délben és este és ha megébredt, ahogy te is írod, csak a cicivel aludt vissza. Mivel 2 évesen bölcsibe kellett mennie, így elég keserves 1 hónapunk volt bölcsikezdés előtt, hogy legalább a déli cicin elalvást elhagyjuk. :( Aztán az esti már könnyebb volt, de ha éjjel felébredt, csak a cici nyugtatta meg. Úgyhogy nálunk pont az maradt legutoljára, hogy az ébredések megszűnjenek. Bár kb. 2-3 hónap alatt teljesen leszokott, éjszaka a mai napig ébred. A napokban töltötte a 4. évet. :) Én éjszakára vizet vittem be, mikor felébredt, hogy cicit kér, próbáltam simogatni, babusgatni, mondtam neki, hogy anya cicije fáj, nincs már tejcsi, ha ez sem használt próbáltam vizet adni. Persze eleinte semmi nem használt, ha már nagyon kezdett eltörni a mécses, inkább odaadtam neki a cicit, nehogy teljesen felébredjen, mert akkor órákig virraszthattam volna mire újra elalszik. Tehát nálunk így fokozatosan sikerült a dolog. Mostmár felébred, iszik 1-2 korty vizet és alszik tovább, de mai napig oda kell mellé feküdnöm míg elalszik.
2012. aug. 31. 15:17
 2/2 Bogáncska00 válasza:

Nekem az segített, hogy belázasodtam. És be kellett venni a lázcsillapítót. Ami mellett, ugye szoptatni nem lehet. Ezt a 2 évesemnek elmagyaráztam, és melléfeküdtem hálóingben. Altattam a megszokott meséléssel, aztán megengedtem, hogy hozzámbújjon, de duruzsoltam neki, hogy tudod, most anyu beteg, nem szabad cicizni. Elénekeltem néhányszor az altatóját, és simogattam, ahogy minden este. Csak a cicizés maradt ki a repertoárból. Szegénykém többször felébredt éjszaka, de nem mozdultam, csak figyeltem. Sírdogált magában halkan. Akkor pisszenni sem mertem - én másnap sírtam, amikor visszagondoltam az éjszakára. Még két éjszakát kellett így kibírnunk, a harmadikat már sírás nélkül vészeltük át - azután lement a lázam... DE! Megragadtam az alkalmat, és még egy hétig minden este látványosan bevettem egy "gyógyszert" (C-vitamint) lefekvés előtt, mondván, hogy lázcsillapító. És szépen megszokta, hogy az altatás immár csak a mese-ének-simi.

Szerintem, ha előtte nem lett volna hozzászoktatva ehhez az altatási sorrendhez, akkor nem fogadta volna el ilyen könnyen, hogy a cicizést elhagyja.

Sok türelmet, kitartást kívánok!

2012. aug. 31. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!