Hogyan szoktathatnám le közel két évesemet a cicin alvásról?
Nekem az segített, hogy belázasodtam. És be kellett venni a lázcsillapítót. Ami mellett, ugye szoptatni nem lehet. Ezt a 2 évesemnek elmagyaráztam, és melléfeküdtem hálóingben. Altattam a megszokott meséléssel, aztán megengedtem, hogy hozzámbújjon, de duruzsoltam neki, hogy tudod, most anyu beteg, nem szabad cicizni. Elénekeltem néhányszor az altatóját, és simogattam, ahogy minden este. Csak a cicizés maradt ki a repertoárból. Szegénykém többször felébredt éjszaka, de nem mozdultam, csak figyeltem. Sírdogált magában halkan. Akkor pisszenni sem mertem - én másnap sírtam, amikor visszagondoltam az éjszakára. Még két éjszakát kellett így kibírnunk, a harmadikat már sírás nélkül vészeltük át - azután lement a lázam... DE! Megragadtam az alkalmat, és még egy hétig minden este látványosan bevettem egy "gyógyszert" (C-vitamint) lefekvés előtt, mondván, hogy lázcsillapító. És szépen megszokta, hogy az altatás immár csak a mese-ének-simi.
Szerintem, ha előtte nem lett volna hozzászoktatva ehhez az altatási sorrendhez, akkor nem fogadta volna el ilyen könnyen, hogy a cicizést elhagyja.
Sok türelmet, kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!