Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan, hogy az anyuka...

Van olyan, hogy az anyuka "cicifüggő"?

Figyelt kérdés
A nővérem a 3,5 éves kislányát még mindig szoptatja, pedig a kicsi már ellenne nélküle, ő mégis minden reggel, délben és este cicire teszi, szándékosan. Nem értem, miért van erre szükség, egyszer beszélgettünk a dologról, de teljesen kikelt magából, kiabált velem, hogy majd én is így fogom csinálni, meg ilyenek. Most 8 hónapos a fiam, és magától kezdi elhagyni a cicit, és semmi fájdalmat nem érzek, szeret enni, és szépen nő. Velem van a baj?
2013. dec. 9. 17:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
36%
Igen, több ilyen ismerősöm van.
2013. dec. 9. 17:25
 2/13 anonim ***** válasza:
42%

Van bizony, képtelen leválni a gyerektől és ezzel pedig a gyereknek árt.

Nálunk a férjem cicifüggő, de egyáltalán nem bánom :DDD

2013. dec. 9. 17:32
 3/13 anonim ***** válasza:
47%
Neked van igazad és a testvéreddel van a baj. Képtelen leszakadni a gyerekről és ez később még rosszabb lesz és nagy problémákat fog köztük okozni.
2013. dec. 9. 17:49
 4/13 A kérdező kommentje:
És szerintetek lehetne hatni rá valahogy? hozzáteszem, hogy a kislányt azért nem vették fel az oviba, mert nem szobatiszta még. A nővérem nem is erőlteti, ad rá pelust, és szinte semmire nem tanítja (öltözés, fogmosás, ilyenek..) hanem teljesen babaként kezeli.
2013. dec. 9. 17:58
 5/13 anonim ***** válasza:
41%

én is cicifüggő vagyok, vagyis szoptatásfüggő. szerencsére nagy egyetértéssel a hat hónaposommal. nem is fogja valószínű "elválasztani" magát a gyerek korán.

ha elválasztja magát a gyerek 1 éves kor alatt, az mindig okkal történik - főként mert nem az igény szerinti szoptatás összes kritériuma teljesül...

szóval kettőn áll a vásár, a gyerek csak válasz az anya hozzáállására.

én gratulálok a nővérednek, mert a legösztönösebb és legodaadóbb anyák "bírják" ilyen sokáig. sok lemondással jár ám a szoptatás, és ő ennek tudatában teszi, én elismeréssel tekintek az ilyen nőkre (bár én azért 2 évnél megállok valószínű, de csak önzőségből teszem, mert akarnék majd egy jó üveg vörösbort megiszogatni a barátnők körében)

egy szó mint száz - erre most jöttem rá - minden anyának úgy kell nevelni a gyerekét, ahogyan az ösztönéből, énjéből jön. minden beleszólás, irányítás csak FRUSZTRÁCIÓT okoz az anyánál (ezért mérgelődik a tesód)

a gyerek nem lesz a cicizés miatt hátrányban. a szobatisztaság már más dolog. biztosan kisbabázni szeret a tesód, azt azért már nem kellene 3,5 éves gyereknél...

2013. dec. 9. 20:51
 6/13 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó, ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna...
2013. dec. 9. 21:17
 7/13 A kérdező kommentje:
Hát én igény szerint szoptatok, és az, hogy kezdi elhagyni, az annyit jelent, hogy csak 3 szor szopik nagyobb mennyiséget, egyébként eszik, de nem tudom a mellem beletömni a fiam szájába. Nem értek egyet azzal, hogy ennyi idős gyereket szoptatni kéne, szerintem egy ennyi idős gyereknek már nem szabad babamód viselkednie. SZERINTEM.
2013. dec. 9. 22:05
 8/13 anonim ***** válasza:
49%
A tesüdnak, komoly orvosi segítségre lenne szüksége, bizony ennek a gyerek látja kártá. a gyereke kb 6-7 hónapos koráig ajánlott mindenképpen szoptatni, ha lehet, utána már nem fontos, egy éves kor felett, meg kimondottan nem jó.
2013. dec. 10. 00:09
 9/13 anonim ***** válasza:

Hát az én 2 évesem is még cicizik és hidd el nem én erőltetem... én inkább azon lennék hogy most már hagyjuk abba, de iszonyatosan ragaszkodik a lefekvés előtti cicizéshez.

Nem lehet hogy tesódéknál is a gyerkőc ragaszkodik a cicihez?

2013. dec. 10. 09:15
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem vettem észre, hogy ő ragaszkodna, de (nem akarok senkit megsérteni) ha ragaszkodna is, 3,5 éves, óvodásnak kellene lennie.
2013. dec. 10. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!