Szoptatós anyukák, mit szoktatok enni? Milyen ételeket részesítetek előnyben?
Ha a baba hasfájós akkor nagyon meg kell válogatni, hogy mit eszel!
Pl .: tej és tejtermék tilos!!
Nem ajánlatos citrus félék fogyasztása,káposzta,karalábé és ehhez hasonló zöldségeket is kerülni kell!
Mit eszek, fehérhusokat párolt zöldségeket
A védőnő nem egészen egy hete mondta nekem, hgy napi max. 2dl tejtemék a megengedett szoptatás alatt, mert az arra érzékeny babáknál véres székletet okozhat.
Amúgy a K betűsöket kerülöm, és úgy étkezem, mint korábban.
Egy idő után úgyis kitapasztalod, mi mehet és mi nem.
A 2 dl tejet nekem is mondták, nem tartottam, pöttyös lett a gyerek, letiltottak minden tejtermékről, elmúltak a pöttyök, visszavezettük a tejtermékeket, ha csak keveset eszem, semmi baja, de 1 dl tej már sok, jön a véres széklet. De ez nem törvényszerű, anyukám 4 liter tejet ivott naponta szoptatás alatt, én nem voltam érzékeny rá.
Puffasztókat a mai napig kerülöm, ha tehetem. De pl. két hónapja pár szem borsó miatt egy órán át üvöltött a fiam, most már észre sem lehet venni, hogy ettem. 5 hónapos.
Nem vagyok oda a főzelékekért, de már hiányoznak - még nem mertem enni.
Őszinte leszek: azt eszem, amit megkívánok. Az első hetekben kerültem a hüvelyeseket, és tejeskávét iszom csak reggel (meghalnék kávé nélkül), délután pedig abszolút nem kávézok. Főleg a húsokat kívánom nagyon, és elkezdtem vitaminokat szedni külön.
A kisfiam az elejétől nagyon jó evő, hasfájós sosem volt, allergiás nincs a családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!