1 pohar bor vajon art a babanak ha szoptatok?
Kisfiam 11 hetes, es sajnos szuletesetol fogva rossz alvo. Ejszaka 2 orankent kel, abbol sokszor cicizik is, mert nelkule nem tud meg mindig elaludni.
Tegnapelott a parom hozott egy uveg feher bort, megittam kb 1.5 dcl belole.(Elotte es terhesseg alatt semmi alkohol.) Manoka este 9-tol hajnali fel 3-ig aludt. Kart tennek benne ha minden este 'lehuznek' 1 dcl bort? A vedonom szerint nem, de azert megis. Mit gondoltok?
Egyébként pedig miért a hat hónapot? Modern kutatások azt ajánlják, hogy egy éves korig ne kapjon mást. Régebbi (pár évvel ezelőtt) 4 hónaptól javasolták az orvosin.
Sőt pár évtizede pedig három hónap volt.
Akkortól kell hozzátáplálni, amikortól már nem elég az anyatej, ilyen egyszerű. Ha már nem fejlődik adni kell neki mást is. Mert annak nincs értelme hogy éhezteted a babát.
"Nem azt mondtam, kezdje el hozzátáplálni, mert úgy többet fog aludni. Fordítva: ha el kezdi a hozzá táplálást többet fog aludni."
Ez egyáltalán nem biztos: az én nagyobbik fiam 7 hónaposan kezdett el rosszul aludni, miután elkezdtük a hozzátáplálást. Nincs összefüggés.
Az pedig, hogy akkor kell elkezdeni mást adni, amikor már nem eléggé tápláló a tej, szintén nem igaz: az anyatej hasznosul a legjobban, minden más kevésbé tápláló. Valójában akkor kell elkezdeni hozzátáplálni, amikor a baba emésztőrendszere elég érett máshoz, ez pedig a jelenlegi állás szerint 6 hónapos kor előtt nem áll. Te meg teljesen jól csináltad, hogy egy éves koráig főleg anyatejet kapott, ez is csak azt bizonyítja, hogy az hasznosul a legjobban.
Bocsánat mindenkitől, hogy ez már nem a eredeti kérédssel függ össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!