1 pohar bor vajon art a babanak ha szoptatok?
Kisfiam 11 hetes, es sajnos szuletesetol fogva rossz alvo. Ejszaka 2 orankent kel, abbol sokszor cicizik is, mert nelkule nem tud meg mindig elaludni.
Tegnapelott a parom hozott egy uveg feher bort, megittam kb 1.5 dcl belole.(Elotte es terhesseg alatt semmi alkohol.) Manoka este 9-tol hajnali fel 3-ig aludt. Kart tennek benne ha minden este 'lehuznek' 1 dcl bort? A vedonom szerint nem, de azert megis. Mit gondoltok?
Én azt gondolom, hogy neked tett jót az a kis bor. Lehet, hogy nyugodtabb voltál tőle és lehet hogy ha nyugodt állapotban szoptattál a babád is nyugodt lett és azért aludt hosszabban. Azt mondják hogy ha stresszes az anyuka a baba is az lesz, mert az anyatejben benne vannak a stressz hormonok. De azért szerintem ne szokj rá a borra nyugtatóként, inkább csak akkor ha már nagyon eleged van.
Hamarosan egyébként jobb lesz, mert két hónap múlva már el kezdheted etetni mással és akkor az már meg terheli annyira a gyomrát, hogy alszik, akár egész éjjel.
1. Először is két hónap múlva nehogy mással etesd, mert egy nyugtalan babánál nem az a megoldás, sőt lehet, hogy a túl korán adott hozzátáplálás allergizálja és még nyűgösebb lesz. Várd ki a 6 hónapot. NEM azért alszik így, mert anyatejes, hanem mert ez a természetes babaalvás. Idővel jobb lesz, de NEM a hozzátáplálástól.
2. Kedves 12.23-as, persze hogy normális a kérdező. Csak az reagálhat így, mint Te, aki nem tudja milyen érzés ennyire keveset aludni hosszú időn át. Én megértem, nálunk is így volt, és jól esett egy-egy pohár bor. Alkalmanként.
3. Szerintem nem árt 1 dl, mert az anyatej alkoholtartalma a vér alkoholtartalmával megegyező, vagyis maximum néhány ezrelék. Szerintem csak akkor lenne érezhető hatással a babára, ha csont részegre innád magad. Nem biztos, hogy azért aludt a baba ennyit, mert volt egy pici alkohol a tejben. Lehetett véletlen egybeesés is.
Tudom az olvasás nehéz dolog, két részből áll: elolvasom (betűk ismeretében) ami le van írva, utána fejemet használva értelmezem a leírtakat.
Nem azt mondtam, kezdje el hozzátáplálni, mert úgy többet fog aludni. Fordítva: ha el kezdi a hozzá táplálást többet fog aludni. A két hónapot pedig kb értettem, de pontosítok a kedvedért: ha most 11 hetes és 24 hetesen kezdi el a hozzátáplálást, akkor még addig van 13 hete, de mivel rögtön nem fog teljes adagot megenni, hanem szoktatni kell legyen + egy hónap, tehát kb 17 hét múlva.
De írhatnám, hogy 15 év és azon fogsz veszekedni vele, hogy miért alszik egésznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!