Hogyan keltesem fel? 5 napos.
Ha kicsit sárga, akkor szerintem mindenképpen keltegetni kéne valahogyan, mert attól aluszékony is, és mindenképpen sok folyadékra lenne ilyenkor szüksége.
Egy ismerősömnek azt ajánlották, hogy ha minden kötél szakad, teáztassa, mert a sárgaság miatt muszáj a sok folyadék.
Mondjuk én elég cumi és pláne tea ellenes vagyok, de szoptatni mindenképpen próbálgatnám (sőt, az ő esetükben én is inkább teáztattam volna, mert azt mondta nekik a doktornő, hogy nagyon a határon van az értéke ahhoz, hogy kórházba kerüljön, és ezt csak rengeteg folyadékkal tudják elkerülni).
És valóban ne a lefejt tejet add neki, hanem minden esetben cicivel kínáld, mert akkor sosem fog szopizni, megszokja a cumisüveget.
5 naposan még nekem is éppen, hogy elég volt a tejem, de a sok szopitól gyönyörűen felszaporodott, még fölösleg is volt.
A kórházból is úgy adták ki, hogy minimum 8-szor szopjon 24 óra alatt (benne volt a zárójelentésben is).
Szerintem konzultálj a védőnővel is, mert ezek szerint nagyon keveset eszik a babád.
Jó egészséget kívánok nektek!
Itt a 13. válasz az egyetlen értelmes hozzászólás.
Ha kicsit sárga, akkor azért aluszékony!! Ezt nem mondták a kórházban?! Ha most még emellett alig eszik, akkor ez egyenes út a nagyobb baj felé. Nem akarlak ijesztgetni, de szerintem ez nem ennyire egyszerű, mint ahogy írták többen. Én felkelteném a helyedben. Nekünk azt javasolták, hogy a talpát lehet csikizni vagy a fülcimpáját morzsolni. Ezzel sem elkeseríteni akarlak, de ha ennyire keveset tudsz fejni, akkor valószínűleg amúgy sincs túl sok, és valóban, ezért is fontos lenne, hogy minél gyakrabban egyen a baba tőled, nem üvegből. A sárgaság miatt én semmiképp nem hagynám ennyit aludni. Egyébként a kiszáradás egyik jele is lehet az aluszékonyság. Mennyi pisis-kakis pelenkát termel? Az is fontos információ lehet ám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!