Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan keltesem fel? 5 napos.

Hogyan keltesem fel? 5 napos.

Figyelt kérdés
Sokszor kicsit tud csak enni, nekem is gyakrabban kellene mellre tennem, mert nemigen jön a tej. De ő képes 4 órákat aludni, nekem meg 2-3 óránként szoptatnom kellene őt. Hogyan ébresszem fel kíméletesen? Alap dolgok, mint felvétel, beszéd, zene, zajok, levegő stb. nem hatják meg. Nem akarom drasztikusan sem, de ennie kellene. Tippek??

2013. nov. 22. 11:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Most megpróbálom szoptatni, de visszanézek még, köszi a válaszokat mindenkinek!
2013. nov. 22. 11:21
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem azt kell odaadni neki,amit lefejsz! Amit lefejsz,azt gyűjtsd össze és fagyaszd le. Azért kell fejni,hogy stimuláld a mellet,amig alszik a baba. Ha felkelt,akkor szoptasd meg,ne a lefejtet add neki!
2013. nov. 22. 11:30
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha kicsit sárga, akkor szerintem mindenképpen keltegetni kéne valahogyan, mert attól aluszékony is, és mindenképpen sok folyadékra lenne ilyenkor szüksége.

Egy ismerősömnek azt ajánlották, hogy ha minden kötél szakad, teáztassa, mert a sárgaság miatt muszáj a sok folyadék.

Mondjuk én elég cumi és pláne tea ellenes vagyok, de szoptatni mindenképpen próbálgatnám (sőt, az ő esetükben én is inkább teáztattam volna, mert azt mondta nekik a doktornő, hogy nagyon a határon van az értéke ahhoz, hogy kórházba kerüljön, és ezt csak rengeteg folyadékkal tudják elkerülni).

És valóban ne a lefejt tejet add neki, hanem minden esetben cicivel kínáld, mert akkor sosem fog szopizni, megszokja a cumisüveget.

5 naposan még nekem is éppen, hogy elég volt a tejem, de a sok szopitól gyönyörűen felszaporodott, még fölösleg is volt.

A kórházból is úgy adták ki, hogy minimum 8-szor szopjon 24 óra alatt (benne volt a zárójelentésben is).

Szerintem konzultálj a védőnővel is, mert ezek szerint nagyon keveset eszik a babád.

Jó egészséget kívánok nektek!

2013. nov. 22. 12:27
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt a 13. válasz az egyetlen értelmes hozzászólás.

Ha kicsit sárga, akkor azért aluszékony!! Ezt nem mondták a kórházban?! Ha most még emellett alig eszik, akkor ez egyenes út a nagyobb baj felé. Nem akarlak ijesztgetni, de szerintem ez nem ennyire egyszerű, mint ahogy írták többen. Én felkelteném a helyedben. Nekünk azt javasolták, hogy a talpát lehet csikizni vagy a fülcimpáját morzsolni. Ezzel sem elkeseríteni akarlak, de ha ennyire keveset tudsz fejni, akkor valószínűleg amúgy sincs túl sok, és valóban, ezért is fontos lenne, hogy minél gyakrabban egyen a baba tőled, nem üvegből. A sárgaság miatt én semmiképp nem hagynám ennyit aludni. Egyébként a kiszáradás egyik jele is lehet az aluszékonyság. Mennyi pisis-kakis pelenkát termel? Az is fontos információ lehet ám!

2013. nov. 22. 12:50
 15/21 anonim ***** válasza:
Peluscsere? Lányom kicsi volt,őt is kelteni kellett.
2013. nov. 22. 13:01
 16/21 anonim ***** válasza:
Mindkét gyerekem sárga volt, aluszékony, én bizony 2.5-3 óránként ébresztettem és szoptattam őket. Evés közben is ébresztgettem, mert pár perc alatt bealudtak. Fejtem is szoptatások után, lett is két tejtestvérünk.
2013. nov. 22. 14:20
 17/21 anonim ***** válasza:
Esetleg, ha meg tudod különböztetni az éber- és a mélyalvási fázist, próbáld éberebb állapotban, ébresztés nélkül mellre tenni. Fiamat párszor ébresztettem, de hiába, úgy nem szopott semmit. Félálomban viszont a mai napig teleeszi magát.
2013. nov. 22. 14:38
 18/21 anonim ***** válasza:
Ebreszed mert nem eszik eleget a babad,a sargasagot az anyatej tisztitsa( gyerekorvos mondta) nezd a pelusat is hanyszor van kaki,eleg pisis e? Innen fogod tudni hogy eleg e a tejed neki... minnel tobbet,es tobbet tedd cicire,rengeteg folyadek neked,rantott levesek,gyumilevek es hidd el meglesz a gyumolcse! A babadnak a tejedre van leginkabb szuksege,minnel tobbet teszed cicire,annal hamarabb meglesz a kereset,kinalat!
2013. nov. 22. 17:39
 19/21 anonim ***** válasza:
az én fiam is sárga volt, muszáj volt kelteni. de még úgy se mindig kelt fel, mire etettem volna, visszaaludt. a peluscserével keltettem mindig. vasárnap lesz 6 hetes, 4300 gramm és magától ébred ha éhes. és egy jótanács. tényleg keltsd fel enni mert kiszáradhat ha nem kap elég folyadékot. mi kórházba kerültünk emiatt pedig 100-120ml-ket evett de átment rajta, nem hízott semmit, egy hónaposan még a születési súlyát se érte el. vigyázz ezzel nagyon.
2013. nov. 22. 20:29
 20/21 Julie S ***** válasza:
Próbáld ki, hogy kicsit levetkőzteted, hogy ne legyen olyan melegben. Nálunk erre mindig felébredt és éber is maradt utána. Melegben, melegen öltöztetve viszont "ájultan" aludt.
2013. nov. 22. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!