Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akiknek sok tejük van: adtok...

Akiknek sok tejük van: adtok a nagyobb gyerkőcnek belőle?

Figyelt kérdés
A kicsim két hetes, és már fél fagyasztó tejjel van tele. A nagy tegnap megkóstolta a lefejt tejemet, és nagyon ízlett neki. Arra gondoltam, adnék neki, hiszen hála az égnek sok van, meg hát ellenanyagok és satöbbi (jön a téli taknyos szezon, ugye). Vagy ez morbid gondolat? Úgy értem persze, hogy lefejem, és reggelire vagy vacsira, esetleg kakaónak, ilyenek.
2013. nov. 8. 12:32
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
35%
Nekem a két nagy között 2 év van, a felesleget sajnáltam kiönteni, ezért azt mondtam neki, hogy különleges tej, és szívesen megitta. Sőt utána azt mondta finom a kakaó-gondolom, mert az anyatej édesebb...:-)Én nem hangsúlyoztam ki külön, hogy az én tejem...sőt inkább "titkoltam" előle. Nem akartam, hogy undort keltsen benne. Mivel a szülés előtti hónapban még szopizott, azt gondoltam érdekelni fogja a szopi, de nem szokott rá vissza, sőt, inkább undorral nézett rá, ezért választottam el a tejet a szopitól, így elfogadta. Szerintem egy 8 éves immunrendszerére nincs nagy hatással az anyatej, bár nagy mennyiségben lehet...
2013. nov. 8. 20:53
 22/24 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem meg az az undorító meg a morbid mikor a 8 éves gyereket tömik a csipszel azt meg colával öbliti le. Kérdező adjad nyugodtan a gyermekednek.
2013. nov. 9. 13:52
 23/24 anonim ***** válasza:
31%

En nem adnam,szamomra ez kicsit visszataszito,ugyanugy,mintmikor egy 1,5-2 eves gyereket szoptatnak...Nekem ez olyan,hogy az anyatej a csecsemo taplaasara szolgal,a ferjem kavejaba sem ontom bele.

En a felesleget inkabb atadnam olyan kismamaknak,akik nem tudjak szoptatni a babajukat (van erre lehetoseg,vedononel/gyerekorvosnal lehet erdeklodni).

DE ez a Ti eletetek,es ugy csinald,ahogy Te jonak latod.Attol,mert en vagy barki mas maskepp gondolja,meg nem biztos,hogy az a helyes.A gyerekneveles (is) olyan dolog,hogy minden felmerulo kerdesrol van tobbfele velemeny,lehet beszelgetni,akar kulturaltan vitazni is,de veszekedni nem erdemes,nem gondolkodunk egyforman es kesz.

Szoval szerintem ha Te adni akarsz neki es neki jol esik,adj nyugodtan,ne azzal torodj,hogy ismeretlen emberek mit mondanak.

2013. nov. 14. 07:32
 24/24 anonim válasza:
Adsz is el vagy annyi azért nincs?
2013. nov. 27. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!