Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akiknek sok tejük van: adtok...

Akiknek sok tejük van: adtok a nagyobb gyerkőcnek belőle?

Figyelt kérdés
A kicsim két hetes, és már fél fagyasztó tejjel van tele. A nagy tegnap megkóstolta a lefejt tejemet, és nagyon ízlett neki. Arra gondoltam, adnék neki, hiszen hála az égnek sok van, meg hát ellenanyagok és satöbbi (jön a téli taknyos szezon, ugye). Vagy ez morbid gondolat? Úgy értem persze, hogy lefejem, és reggelire vagy vacsira, esetleg kakaónak, ilyenek.
2013. nov. 8. 12:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
64%
#10 azért van különbség a 4 és a 8 éves között...
2013. nov. 8. 13:00
 12/24 anonim ***** válasza:
53%

3 évesemnek adtam, kakaót tettünk bele, nagyon szerette, mindig kérdezte mikor kaphat.

Ehhez hozzá tartozik, hogy ő tejfehérje allergiás, ezért tehéntejet nem kap, csak növényi tejet.

Én boldog voltam, igazából azon is gondolkoztam, hogy nekiállok fejni és így tejet szaporítani, hogy neki is több legyen, de végül erről letettem.

A felesleget viszont mindig megkapta.

2013. nov. 8. 13:52
 13/24 anonim ***** válasza:
37%

jesszusom, én sem tartom morbidnak, nem is értem, miért kellene???? Nem szoptatni akarja a 8 évest...

Én odaadnám neki, tudja, hogy anya teje, megkóstolhatja szerintem, csak jót teszel vele az immunrendszerének, bélrendszerének, jól gondolod :)

Erőltetni nem kell, amit ő akar és kész :)

2013. nov. 8. 14:16
 14/24 anonim ***** válasza:
68%

Értem, h nem szoptatni akarja.

Csak 8 évesen már nagy gyerek, iskolába jár.

Nekem azért morbid.

De ízlés kérdése.

:)

2013. nov. 8. 14:21
 15/24 anonim ***** válasza:
48%

Aki számára morbid egy nagyobb gyereknek a saját édesanyja tejét odaadni, akkor milyen jelzőkkel illeti azt a bevett szokást, hogy egy szarvasmarha tejét itatják meg vele.

Mivel tejfogyasztó nép vagyunk, már nem is gondolkodunk el azon, hogy egy állat (saját kicsinye számára termelt tejét) fogyasztjuk, nem csak gyermekkorunkban, hanem egész életünk során. Ha ebbe belegondolunk, lehet nem is annyira megdöbbentő, ha egy bőtejű anyuka a saját nagyobbacska gyerekének is ad belőle.

Én is adtam a nagyobbnak, nem táplálási célzattal, hanem bélflóra helyreállítás céljából, antibiotikum után, illetve hányós hasmenős betegséget követően.

2013. nov. 8. 14:47
 16/24 anonim ***** válasza:
59%

Egy idő után az emberi természettel ellenes az anyatejfogyasztás.

Az állati tej más.

Az anyatej a babák táplálásra szolgál, az állati tej pedig minden ember fogyasztására való.

2013. nov. 8. 17:43
 17/24 anonim ***** válasza:
33%
Még valami: ha az anyatej normális a gyereked számára, akkor miért nem szoptatod? Ugye érzed, hogy van ebben valami abnormális...
2013. nov. 8. 17:44
 18/24 anonim ***** válasza:
67%

Hát pedig nézd meg kedves utolsó, hogy a tehéntej és az anyatej összetételében nincsenek óriási különbségek:

[link]

Lejjebb van benne az összehasonlító táblázat.

És tudod olyan is van, aki kezdettől fogva visszataszítónak tartja a szoptatást (sajnos), tehát nagyon nagy a skála, amin mozgunk ebben a kérdésben.

És az rendben is van, hogy Te azt mondod, hogy Te nem csinálnád, de azt mondani a másikra, hogy "abnormális", az erős túlzás!

2013. nov. 8. 17:54
 19/24 A kérdező kommentje:
Látom, sok válasz jött még, amit köszönök, de azért ne mérgelődjetek egymásra. :) Személy szerint nem érzem morbidnak, számomra a tej az tej, lehűtve majdnem ugyanúgy néz ki, mint a tehéntej, csak könnyebben emészthető és zsírosabb (és sárgább). Kíváncsi voltam mások véleményére, és jól gondoltam, hogy sokakban ellenérzést vált ki. Mindenesetre tényleg megkérdezem az orvost jövő héten, az ő véleményére is kíváncsi vagyok (legfeljebb hülyének néz). :)
2013. nov. 8. 17:55
 20/24 anonim ***** válasza:
17%
Csak jót teszel vele, semmi orvosi indoka nincs hogy ne kaphasson. Igazad van, erősíti az immunrendszerét.
2013. nov. 8. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!