Meddig szoptattatok?
Két lányom van, fél éves korukig csak anyatejen éltek, onnantól kezdve kezdtem a hozzátáplálást, de 1 éves korukig csak jelentéktelen mennyiségeket ettek. A nővérem egyik fia meg 1 éves koráig nem fogadott el semmit.
Nem baj, ha nem fogad el sokat, ne erőltesd.
Az enyém talán kirí a sorból.
6 hóig csak anyatej volt. Utána minden nap kínálgattam, először minimális sikerrel, szinte semmit sem evett 8 hóig, 9 hósan jött a fogzás, szinte csak anyatejet evett. Aztán legyengültem egy vetéléstől, vasam nem volt, ő is legyengült a rossz anyatejtől. Orvosi segítséggel rendeződött minden. 14 hóig kapott anyatejet, aztán tápot, borzalmas nehezen kezdett úgy igazán enni, talán 18 hós is volt már.
Arra figyelj, hogy ha aluszékony, fehérebb a bőre, megáll a súlygyarapodásban, vashiányra utal. Ha ez nincs, akkor kapja csak az anyatejet, majd szépen rászokik ő az emberételekre is. 8 hóig egyáltalán nem gond, ha csak anyatejes, utána azért már lehet könnyen probléma - mondták akkoriban a védőnők és a gyermekorvosok. (Csak ugye mondhatták, ha szegénykém szinte csak a tejcsit akarta egyéves koráig.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!