Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tudnék segíteni neki?

Hogyan tudnék segíteni neki?

Figyelt kérdés
4 hónapos lányomat eddig csak szoptattam,de pár napja kevesebb lett a tejem,szedtem rá mindenfélét már jobb lett a helyzet csak nem jön olyan intenzíven,mint előtte,a lányom meg nagyon türelmetlen.Szív kettőt,nem jön akkor üvölt,visszateszem mellre megint egy párat szív megint sírás,így kb.1 óráig tart az evés.Ja és megpróbáltam fejni,úgy nem jön belőle semmi,viszont ha megfogom a mellem a c fogással,csak hogy beinduljon a tej,úgy jön.
2009. nov. 15. 13:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Próbáld meg azzal a c fogással szoptatni.Nekem is volt olyan időszak mikor fogni illetve fejni kellett a cicimet miközben szopizott a baba.Talán megoldás lehet az is ha lefekteted a babát és felülről ráhajolva a szájába lógatod a cicit és így próbál szopizni.Így szinte mindegyik mirigy ürül és még a gravitáció is segít neki.Egy ciciből szopik evésenként vagy mind a kettőből? Milyen mellszívót használsz és mennyi ideig szoktad fejni?
2009. nov. 15. 19:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Én azt tapasztaltam, hogy az ilyen "szenvedéses" szopiknak, amikor alig akart szopni a fiam és nem nagyon lehetett megnyugtatni, kevés köze volt ahhoz, hogy nem jön elég tej vagy nem elég gyorsan. Inkább máshol keresném a probléma forrását, pl. elkezdődik a fogzás, vagy kellemetlen élmény érte, vagy fáj valahol, vagy csak ilyen fejlődési fázisba ért. Lehet, hogy azért üvölt, mert megérzi, hogy Te ideges vagy, hogy miért nem jön már a tej, és akkor persze nem is fog jönni.

Ha eddig rendesen gyarapodott, akkor próbálj meg megnyugodni és ellazulni, a szoptatásnál pedig arra koncentrálni, hogy kellemes élmény legyen mindkettőtöknek, szeretgesd, dédelgesd, úgy ő is megnyugszik, a tej is beindul és helyreáll a "zen".

2009. nov. 15. 22:21
 3/5 A kérdező kommentje:
2 mellből szopik egy evés alkalmával.már nem szoktam fejni ill.most megint elkezdtem,mert be van csomosódva és masszírozom.viszont így nagyon kevés tej jön belőle,szerin tem vmit nem jól csinálok csak nem tudom mit.
2009. nov. 16. 10:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem szopi előtt maszírozd meg körkörös mozdulatokkal, aztán pedig húzd végig a hüvelykujjad körben a mell tövétől és hónaljból a bimbóudvar felé,úgy ahogy az anyatej magazinban volt a fejés előtti teendőknél(ha találkoztál vele). Ettől elvileg megnyílnak a tejcsatornák és jobban jön a tej. Nekem az elején voltak ilyen gondjaim és ez segített.
2009. nov. 16. 14:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Harmadik válaszoló vagyok. A C fogásról nekem azt mondta avédőnőm, hogy annyira nem jó, mert fölülről gátolja a tejáramlást,helyette inkább alulról támasszam meg a cicit.

Persze kinek mi jön be...

2009. nov. 16. 14:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!