Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha vendégek vannak nálatok,...

Ha vendégek vannak nálatok, és éhes a baba, akkor a vendégek előtt szoptatjátok meg őket, vagy elvonultok?

Figyelt kérdés
A mostohaanyósommal vesztem össze ezen a kérdésen. Látogatóban voltak nálunk, és éppen meg kellett szoptatni a kisfiam. Én viszont nem bírok idegenek előtt szoptatni. A kórházban is mindig úgy fordultam, hogy lehetőleg ne nagyon lássanak a többiek. Tudom, hogy a világ legtermészetesebb dolga, de engem feszélyez, ha más néz közben. Egyedül a férjem és édesanyám jelenlétében tudok szoptatni. Az anyós szerint azonban a legnagyobb bunkóság magára hagyni a vendégeket és elvinni a babát, amikor ők éppen azért jöttek, hogy őt megnézzék, és kíváncsi, hogy mások mit szólnak hozzá, hogy ilyen illetlenül viselkedek. Eddig hála istennek sikerült mindig úgy időzíteni a látogatásokat, hogy nem nagyon volt ebből gond, vagy akkor jöttek a vendégek, amikor már csak pár perc volt hátra a szoptatásból, vagy mentek, mert látták, hogy már nagyon éhes a baba. Egyébként ilyenkor sem maradnak magukra a vendégek, a férjem szórakoztatja őket.
2013. okt. 28. 10:10
1 2
 11/18 Julie S ***** válasza:

Engem a barátok és rokonok jelenléte egyáltalán nem zavar. A távolabbi ismerősök sem, ha őket nem zavarja a szoptatás. Természetesen a barátok és rokonok esetében is ez a helyzet. Ha zavarja őket, akkor elvonulok, de erre még eddig nem volt példa. :) Sőt, ilyenkor szinte mindenki elkezdi mesélni a szoptatással kapcsolatos élményeit - sajátot vagy másokét. :)

A családot úgyis izgatja a dolog, hogy megy-e a szoptatás, eszik-e rendesen a gyerek, stb. Így meg is bizonyosodhatnak róla, hogy nincs gondunk. És láthatóan elégedett is volt mindenki. :D

Szerintem ez egy olyan kérdés, amit előre tisztázni kell és úgy megoldani, hogy senkit ne hozzunk vele kényelmetlen helyzetbe. Magunkat se.

2013. okt. 28. 13:25
 12/18 anonim ***** válasza:

Anyósod más generáció, őt biztos nem zavarta volna, ezért akkora a szája. Hogy kit zavar, és ki nem, az emberfüggő.

Az, hogy kint a mama cicije, meg stb, az egy dolog, de a baba eszik! Táplálkozik! Miért kell(ene) azt bárkinek is bámulni? Én is tuti elvonultam volna. De ha ezt meg a kedves vendég nem érti meg....kapja be!

2013. okt. 28. 14:02
 13/18 anonim ***** válasza:

12. vok.

Sőt! Engem is zavarba hozna, ha egy társaságban valaki előkapná a cicijét, mert szoptat! Tudom, hogy ez egy természetes dolog, de feszélyezne, az tuti!

2013. okt. 28. 14:03
 14/18 anonim ***** válasza:

De miért is szoptatnék mások előtt, ha van egy másik helység,ahova el tudok vonulni?

Ilyenkor inkább a vendégeket kellene megkérdezni,hogy őket mennyire zavarná, mert ugye erre nem mindenki gondol. De nem biztos, hogy akármilyen rokon örülne, ha előkapnám a cicim! Ez szerintem is intim dolog!

2013. okt. 28. 15:49
 15/18 anonim ***** válasza:
Már miért lenne bunkóság? Miért érdekelne akárkit is (anyósodok kívül) hogy hogyan szoptatsz? Valószínűleg a vendégek is kellemetlenül éreznék magukat, legalábbis engem zavarna, ha nem olyan közeli ismerős az anyuka. Csak párom, barátnőm, húgom, anyum, apum jelenlétében voltam hajlandó szoptatni. A többieknek ez tabu volt, mindig bevonultam. Ha valaki nem bírja kivárni azt a 10-15 percet, akkor nem kell eljönni. Tök természetes, hogy elvonulsz szoptatni. Ahogy az is, hogy a kakis pelenkából nem az asztalnál bontod ki a gyereket.
2013. okt. 28. 17:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Én csakis a férjem előtt fogok szoptatni. Anyóst se fogom beengedni olyankor.
2013. okt. 29. 21:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Hát a mostohaanyósod ki is mondta a kulcsmondatot, azért jöttek a vendégek, hogy megnézzék a gyereket, de nem a cicidet.

Igenis vonulj el szoptatni, ennyi erővel a közértben is elővehetnéd.....

Megértelek, hogy zavar mások jelenléte.

Nálunk is volt olyan, hogy jöttek vendégek, pici babával akit szoptatott még az anyukája, addig átment a másik szobába, eszünkbe nem jutott volna, hogy előttünk etessen. Mert ok, hogy ez a természet, de azért nem egy üveges bébiételt veszel elő, ez intim dolog.

Én is mikor szoptattam és vendégek jöttek, átmentem a másik szobába, senki sem sértődött meg.

Csináld úgy ahogy neked jó, ha ő annyira így akarja, majd vegye elő ő :)))))

Ne foglalkozz vele, őt ugyanúgy zavarná amúgy.

2013. okt. 30. 15:56
 18/18 anonim ***** válasza:

16/17 De nagy szám volt akkoriban...Aztán szoptattam én otthon szinte mindenki előtt.

Az igény szerinti szoptatás híve voltam, ezért ha a babám szopizni vágyott, szopizott. Egy-egy szopi 3-4 órákat is eltartott. Magyarul ha épp akkor jött a kedves vendég megnézni a babát, órákig várhatott volna az első hónapokban. Én cumival sose tömtem be a száját, nem akartam hogy cumizavaros legyen, plusz nem érzem becsületesnek, amikor egy kis ösztönlény az anyja mellére vágyik és eldugítják. Szóval maradt az a verzió, hogy a kedves vendég végignézte, hogy szoptatok. Próbálkoztam én az elején elvonulni, és férfiakat ki is zártam a szobából, apámat, apósomat is beleértve, de amikor apám élettársa becsörtetett, és kérdezés nélkül apám is, már nem tudtam mit tenni. Utáltam nagyon, de egyetlen helyiségben laktunk, a nappaliban, csak ott tudtam vendégeket is fogadni, szóval sokszor a vendégek voltak tolakodók, utána már nem izgattam magam. Szoptatós melltartó volt rajtam, sokat nem láttak a mellemből. 3 hónapos kora után már jobban meg tudtam oldani az elvonulást, mert 5-10 perc alatt végzett egy-egy szopival, ilyenkor szoptattam fürdőszobában, WC-n ülve, konyhában gubbasztva, ha mondjuk nem lehetett máshogy elvonulni. De akik addigra már rendszeresen a társaságomban voltak szoptatás közben, azokkal 3 hónap után sem változtattam, úgy voltam vele, most már mindegy. Lassan el fog múlni a szoptatós korszak, és sejtem, hogy idővel szégyellni fogom, hogy mások előtt szoptattam, de az igény szerinti szoptatást nem tudtam volna máshogy megoldani, ha újra kezdeném, se tehetném másként.

2018. jan. 18. 04:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!