Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha vendégek vannak nálatok,...

Ha vendégek vannak nálatok, és éhes a baba, akkor a vendégek előtt szoptatjátok meg őket, vagy elvonultok?

Figyelt kérdés
A mostohaanyósommal vesztem össze ezen a kérdésen. Látogatóban voltak nálunk, és éppen meg kellett szoptatni a kisfiam. Én viszont nem bírok idegenek előtt szoptatni. A kórházban is mindig úgy fordultam, hogy lehetőleg ne nagyon lássanak a többiek. Tudom, hogy a világ legtermészetesebb dolga, de engem feszélyez, ha más néz közben. Egyedül a férjem és édesanyám jelenlétében tudok szoptatni. Az anyós szerint azonban a legnagyobb bunkóság magára hagyni a vendégeket és elvinni a babát, amikor ők éppen azért jöttek, hogy őt megnézzék, és kíváncsi, hogy mások mit szólnak hozzá, hogy ilyen illetlenül viselkedek. Eddig hála istennek sikerült mindig úgy időzíteni a látogatásokat, hogy nem nagyon volt ebből gond, vagy akkor jöttek a vendégek, amikor már csak pár perc volt hátra a szoptatásból, vagy mentek, mert látták, hogy már nagyon éhes a baba. Egyébként ilyenkor sem maradnak magukra a vendégek, a férjem szórakoztatja őket.
2013. okt. 28. 10:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

SziaŰ!

Szerintem a szoptatás mindenkinek a magánügye.

Ha te úgy érzed bensőségesnek és jónak, hogy elvonulsz, akkor szíved joga így tenni.

Van aki az egész város előtt tud szoptatni, van aki még a férje előtt is nehezen.

Ne foglalkozz másokkal, a fontos az, hogy szoptatás közben a babád és te a lehető legnyugodtabbak legyetek.

Nem kell mások előtt feszengeni, ha nem esik jól. Aki ezt nem érti meg, azzal nem kell foglalkozni.

2013. okt. 28. 10:13
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még nincs gyerekem, de én veled értek egyet. Engem is zavarna, ha néznek közben, szerintem ez intim dolog (bár még nem tapasztaltam, de így gondolom). Anyósod úgy csinálta, te meg így, igenis tartsa tiszteletben a döntésed. Ha egyedül hagyod a vendégeket, úgy hogy a férjed nincs ott, szerintem még az sem bunkóság, megértik, tudják mivel jár egy kisbaba, ha éhes, nem várathatod órákig, mert valakinek ez nem tetszik, illetlenség, stb. Aki meg ezt nem fogja fel az ne menjen olyanhoz vendégségbe, ahol pici baba van.
2013. okt. 28. 10:17
 3/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs igaza az anyósodnak, nem bunkóság elvonulni a babával szoptatás idejére.

Én is a párom és anyu előtt tudtam csak szoptatni. Engem nagyon feszélyezett volna, ha más előtt kellene szoptatnom.

Nyugodtan vonuljatok külön, főleg ha ott a férjed, aki foglalkozik a vendégekkel.De ha nem lenne, akkor sem lenne szerintem bunkóság, ha a vendégek a szoptatás idejére magukra maradnak kicsit.

2013. okt. 28. 10:18
 4/18 anonim ***** válasza:
Nálam ez mindig vendég függő.Ha rokon jön akkor simán szoptatok előtte, viszont ha pl párom munkatársa akkor egyértelmű hogy elvonulok.
2013. okt. 28. 10:22
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Zavarba hozni a vendéget a meztelen cicivel talán illő?

Egy szoptatós mamának ez teljesen természetes, mi nők is könnyebben elfogadjuk, de a vendégek között vannak férfiak is. (Engem nőként is zavarba ejt, hiszen a mell számomra egy intim testrész, amit nem mutogatok boldog-boldogtalannak.)

Én sem tudnék vendégek előtt szopiztatni, tudva, hogy mindenki a meztelen melleimet bámulná, nem pedig a babát nézegetné. Szoptatás előtt-után nem tudnak babázni?

Mostohaanyós dobja ki a ciciket, ha annyira műsort akar a vendégseregnek.

2013. okt. 28. 10:24
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Csak a férjem előtt szoptatok.

Engen is cseszegetett anyós,had nézze már meg jól szoptatok-e,de megmondtam,felejtős,nem fogja a mellem bámulni,semmi köze hozzá.Duzzogott egy darabig,de aztán hozzászokott,hogy szoptatni bevonulok a hálóba,ahova ő nem jöhet be. (vendéget nem engedünk a hálószobába,vendég marad a nappaliban)

2013. okt. 28. 10:26
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

ebben a helyedben nem a vendégek vannak a középpontban. pl. ne várják el, h. sütve, főzve legyen, maximális rend,tisztaság legyen és axt sem, h. körül ugráljam őket.

egy másik szemléltető példa:

attól, h. 100-ból 20 ember aktívan nudizik, mutogatja magát ,nekem ne kelljen már!

ugyan ez a szoptatással.

2013. okt. 28. 10:29
 8/18 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy ki jön látogatóba. Családom nőtagjai előtt nem gond de még tanulta a fiam, hogyan kell szopizni még anyukám sem jöhetett be.

Engem is zavar amúgy, de a tesóm illetve a legjobb barátnőm előtt meg tudom szoptatni a fiam meg persze a férjem előtt is. A többiek előtt meg én vonulok el.

Szerintem is ez intim dolog és ez csak azokra tartozik akiknek megengedem, hogy bejöjjenek.

2013. okt. 28. 10:40
 9/18 anonim ***** válasza:
Osztom a többiek véleményét,intim dolog,és nagyon bensőséges.Nem tartozik senkire.Megmondom őszintén én csak a férjem előtt nem feszengtem,anyut beengedtem,és anyóst is,meg a barátnőmet,de zavarba is voltam rendesen.(ők nem!!)Gondoltam kibírom 1x2x,úgy se sűrűn jönnek. Anyóst elküldeném melegebb éghajlatra,ha nekem így dumálna,és ilyenen behisztizne.Ilyen esetben nem nekünk és a babának kell a vendégek körül pattogni,hanem nekik körülöttünk,és ha éhes volt a gyerek nálunk azért vették a lapot,és addig pl. kimentek a férjemmel,és főzött nekik egy kávét a konyhába,vagy beszélgettek a teraszon...stb. meg lehet ezt oldani.
2013. okt. 28. 11:51
 10/18 anonim ***** válasza:
A szoptatás egy intim dolog. Csak rád és babára tartozik. A mostohaanyósnak kellene megértenie, hogy a gyerek előbbre való, mint ő. Gondolom fogja még látni eleget, nem azon a 15 percen múlik... :)
2013. okt. 28. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!