Igény szerint szoptatók - miből gondoljátok, hogy tényleg éhes a baba?
"miből gondoljátok, hogy tényleg éhes a baba?"
Alt. szabaly: ha nincs 2 oraja, hogy utoljara evett, akkor valoszinüleg mas okkal sir, kiveve, ha utoljara keveset evett. (2 leggyakoribb ok: Nyugalomra, csendre lenne szüksege, vagy levegöt nyelt, nem büfizett eleget utolso eveskor.)
Alt. 2.5-3 orankent eszik, neha 4-5 oraig eltolodik.
"hogy valóban jól lakott és biztos van elég tejetek"
Ha jollakott, latszik az arcan az elegedettseg. Gyakran maga engedi ki a szajabol a cicit. Mivel lemerem eves elött-utan, latom is, hogy mennyit evett (most mar nem kene merni, de az elejen segitett).
A tejtermeles nem igy müködik: olyan, mint egy csap, amit nem lehet elzarni, folyamatosan termelödik. (Csak persze ha nincs eppen tele, akkor lassabban, nehezebben "kinyerhetö" a ciciböl, gondolom en.) Igeny szerint lesz kevesebb vagy több, ahogy a baba ingerli a mellbimbot. Bövebben: La Leche Liga oldalan.
Köszi az eddigi válaszokat!
Írjatok még tapasztalatokat!
Majdnem 7 hónapos a lányom, de őszintén megmondom, fogalmam sincs.
Lehet, hogy azért, mert akár félóránként, óránként is mellre teszem, így sosem hallom az igazán éhes sírását.
Néha ha nem tudom megszoptatni pár órát, mert nem vagyunk otthon, vagy vendégek vannak, akkor már látni rajta, hogy nyűgösebb, tátog, cuppog, de ez ritkán van.
Nekem nincs már sok tejem 3-4 hónapja, azért teszem ilyen gyakran mellre, mert egyszerre nem jön sok, csak 20-30ml körül.
utolsó, jó nagy marhaságot írtál!
Igény szerint szoptatok, nem divatból, hanem mert így érzem jónak, a babám is kiegyensúlyozott.
Sosem volt probléma abból, hogy elmenjek itthonról, vagy mikor bújjak össze a férjemmel.
Az igény szerinti szoptatást ne úgy képzeld, hogy mint egy majom, állandóan rajtam csüng a gyerek.
Abba pedig a gyerek se hal bele, ha néhanapján lefejt tejet kap cumisüvegből, mert én nem vagyok otthon.
4-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!