Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A gyakori fejés okozhat...

A gyakori fejés okozhat mellgyulladást?

Figyelt kérdés

A sógornőm 6 napja szült császárral, és egy órán keresztül szívatja a mellét elektromos mellszívóval, mert szerinte nagyon telítődve van a melle. A baba óránként kér enni, de szerintem azért mert nincs mit ennie, ha mindig leszívja.

Javítsatok ki ha tévedek, de szerintem nem jól csinálja.

Még azt se mondta hogy belövellt volna a tej, mert nekem akkor folyt össze-vissza.

2013. okt. 25. 09:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Jól szopó baba esetén szerintem is hosszú távon az a legpraktikusabb, ha csak a baba igényeire hagyatkozik - akkor áll be leghamarabb a kereslet-kínálat és nem kell sem a mellszívóval bajlódni, sem a felesleg pakolgatásával. A babának ettől még juthat elég (az enyém másfél óránként szopott 40 perceket). A gyakori inger miatti túltermelés okozhat mellgyulladást, de ha mindig lefeji azt is, akkor mégsem hiszem, hogy bekövetkezik, csak épp feleslegesen nyúzza magát. Gyulladás megelőzésére, ha feszül a mell két szoptatás között, elég csak kicsit fejni, amíg a feszülés enyhül. Szaporításra meg közvetlen szoptatás után pár percet.

Viszont ha nem akarod megbántani, szerintem kéretlenül ne szólj bele: ez egy érzékeny időszak, nagyon intim téma és nem tudhatod, milyen megfontolásokból vagy félelmekből tartja ő ezt jó megoldásnak. Az meg egyéni, hogy kinek mennyire folyik, hogy "zár" a cicije vagy milyen erős a tejleadó reflex.

2013. okt. 25. 10:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Igen ugy hangzik hogy a baba ehes. Ne fejje a mellet hanem szoptasson igeny szerint, es a baba beallitja maganak magatol hogy mennyi tej termelodjon neki.. Azert is lehet neki tul tele mert mindig feji es a lefejt tej allandoan utana termelodik. Akkor szoktak fejni amikor a baba tul ritkan szopizik es faj a mell mert tele van. A tej pedig mar belovellt, amugy nem tudna fejni vagy szoptatni nem gondolod?
2013. okt. 25. 10:20
 3/6 A kérdező kommentje:

Azért gondolom, hogy nem lövellt be rendesen, mert ha egy órán keresztül fej, akkor kéne jócskán tejnek jönnie, de nem jön szinte semmi sem.

De nem merek szólni neki, mert biztos megsértődne mert olyan fajta, hogy mindenkinél mindent jobban tud.

2013. okt. 25. 10:30
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a baba nem azért marad éhes mert a mamája túlfeji a mellét, hanem azért mert nagyon feltelítődik, bekeményedik, és a baba nem tudja rendesen a szájába venni a mellbimbót. Nálam ugyan ez volt a helyzet, szülés után második napon úgy belövellt a tejem, hogy szinte egész nap fejnem+ szoptatnom kellett, hogy felpuhuljon, és puha is maradjon a mell, mert a baba csak a puha mellből tud rendesen szopni.

Ja és attól mert belövell a tej még nem folyik össze vissza. Ha nem szívja ki a tejet az fog mellgyulladást okozni.

2013. okt. 25. 11:09
 5/6 anonim ***** válasza:

nekem a kórházi védőnő mondta, hogy ilyenkor még ödéma van a mellekben, tehát nem a tejtől feszül a mell, hanem a tejbelövellés előtti duzzanat, majd pár nap és lemegy, Kifejezetten mondta, hogy ne masszírozzam, mert az csak rosszabb az ödémának (én is azt hittem, hogy csomós a mellem, de tej nem sok jött belőlem)

Szerintem ne macerálja magát még, hagyja a babát a cicin, az a legjobb stimuláló. Pár nap és elmúlik az ödéma, jó esetleg a hűvös pakolás, de anélkül is elmúlik

2013. okt. 25. 12:14
 6/6 anonim ***** válasza:
10 napos a babam es olyan mellgyulladasom van, hogy csak na! 4 naposan jottunk haza a korhazbol, 80-90g-ot evett akkor alkalmankent, mindig csak egy mellbol szoptattam - alomszeru volt... 5. nap este mar szarul voltam, csak nem tudtam mi van, 6. nap mar lazas voltam, 3 nap iszonyat laz es kuzdelem ellene, meg ma delutan is elindult, de elkaptam idoben. Ha nekem valaki szolt volna, h fejjem az elejetol, lehet, h nem jarok igy, de en is hittem a kereslet-kinalat sztoriban... Most augmentint kell szednem, csomo algopirint, csokkent a tejem, babam ehes, jo gyakran kell szoptatnom, h visszajojjon, a melleim fajnak mint az orulet es szoptatasok utan +1 ora, mire kimasszirozom es lefejem a tejem. Szoval sztem bizd ra...
2013. nov. 5. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!