1 hónapos babának hány ml tápszer ideális egy evésre?
Figyelt kérdés
2013. okt. 24. 14:17
1/9 anonim válasza:
50-100 ml, babától függ. van, amelyik 120-130-at is benyom.
2/9 anonim válasza:
Testtömegre vonatkozóan kell kiszámolni. Úgyis kijavítanak, de leírom. A gyermek testsúlyát (kg-ban számolva) meg kell szorozni 150-nel, ezt pedig elosztani az étkezések számával.
Ennyi kell neki étkezésenként ml-ben.
3/9 anonim válasza:
Az én babám nemrég volt 1 hónapos,akkor 100ml-ket evett. 90mlvíz+3kanál táp.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!Az én babám 1 nap 8-szor eszik 70ml-t, és így egy hét alatt 48 dekát hízott.... A védőnéni jól le is cseszett bennünket! De ennyit igényel.Ha előbb elveszem tőle akkor ordít, és még igényli a napi 8-szori evést....
2013. okt. 24. 14:24
5/9 anonim válasza:
Mi is így voltunk, az én babám 3óránként, tehát napi 8x evett 100ml-t, így egy hónap alatt hízott kereken 1 kg-t. Ez van. Nem akarom én túletetni, de nem is fogom éhen hagyni. Nagyon szép arányos baba doki szerint is, hiába ilyen sokat hízik. Azt mondta rá, hogy jól hasznosítja a baba a tápot.
6/9 anonim válasza:
Én mindig annyit adtam neki amennyit megevett. Ha teljesen üres maradt a cumisüveg akkor legközelebb 1egységgel többet csináltam. Persze lehet mondani, hogy a pici baba annyit eszik amennyit belenyomnak, de ez nem teljesen igaz. Ha nem volt éhes ugyanúgy meghagyta, kiköpte mint a felnőtt ember. Én is kaptam a háziorvosunktól, hogy fogjam vissza (pedig nem volt nagydarab soha) de úgy voltam vele, hogy ha elindul majd lejárja. Így is lett :) Van egy igazi kis izompacsirtám egy gramm felesleg sincs rajta.
7/9 Dreigang válasza:
Valóban a testsúly és igény alapján érdemes számolni (lásd fentebb), nálunk pár hónappal előbb kibújt, és a várthoz képest egy hónaposan kb. 80-at evett. Mivel mindent megeszik, amit és amennyit adunk, a felesleget visszabukja. Később a gasztroenterológus dorgálgatott 120 millinél, hogy fogjuk vissza az adagokat, de ha egyszer ekkora az igény...:-)
8/9 anonim válasza:
Szia! Tulajdonképpen a védőnő miért cseszett le?! Nem lehet a babákat "egykaptafára" venni, mint ahogyan ahány ház, annyi szokás! Az én babucim ma 4 hetes, nem tartjuk be a 3 óránkénti evést, mert az ő igényeihez igazodom. Nem tetszik neki ha felébresztem 3 óra elteltével -mikor ő még aludna- hogy most egyen! Van hogy 1,5-2 óra múlva is követelőzik, de van, hogy 5 órát is alszik, mint a bunda! Na és a lényeg, hogy 150 ml-t megeszik! 2-3x megállunk, megbüfiztetem a kis Mohóságom és így elvan. Már nem érdekel hogy ki mit mond; a saját igényeinket tartom számon!
9/9 A kérdező kommentje:
Mert a védőnők ilyenek....Teljes mértékben igazad van!Az elején igyekeztünk megfelelni az elvárásoknak,mivel tapasztalatlan kezdő anyuka vagyok.De így 6 hét elteltével rájöttünk mi is, hogy le van tojva az összes okostojás védőnő és gyerekorvos! Annyit adok neki és olyan sűrűn amennyit csak akar a pici!Mi van akkor ha 20 dekával többet hízik mint az elvárás????Nem???
2013. nov. 4. 18:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!