Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Marad elég tejem? Nem fog...

Marad elég tejem? Nem fog gyorsan elapadni? (bővebben. )

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem hozzátáplálni a kisfiamat. Az őszibarackon és az almán már túl vagyunk, azt de. szoptatás után kb. fél órával adom. Így a következő szopira nincs annyira tele a gyomra - (gondolom én).

Dél/13.00 körül ismét szopi, tejem is van még elég. A végére mindig be is alszik, kb. 2 órát szunyál.

A problémám: a főzeléket ugyebár ebédre kellene adnom, de ha szoptatás előtt adom, akkor nem fog annyit szopizni... ebből köv., hogy csökken a tejtermelés...

Szoptatás után pedig nem tudom/akarom adni, mert nem szívesen ébresztem fel.

Mit csináljak? Szeretném minél tovább szoptatni, de félek, hogy rohamosan elkezd majd apadni a tejem, ha szoptatás előtt etetem.

Viszont gondolom, kell már neki másfajta táplálék. Azt sem szeretném, ha úgy járnánk, mint egyik barátnőmék. Ő szopi után adta a kaját,... másfél évesen a gyerek még mindig szinte csak a pépes ételt fogadta el, 2 évesen üveges bébiételt evett...

Merjek kiváltani étkezést? Mondjuk a délutánit (uzsonnát)?

Nem tudom, mi lenne a legjobb a kisfiam szempontjából!

Segítenétek?

2013. okt. 12. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
15%
Elobb a főzelék aztán a cici. Nem fog elapadni csak amikor kéri add neki. 16 hónapos a kislányom eddig bevàllt .
2013. okt. 12. 23:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Hány hónapos a picid?Az enyém 19 hós.Még mindig szopik.Ha ilyen sok tejed van hogy jóllakik és még el is alszik rajta akkor miért szeretnél kiváltani szopit illetve hozzátáplálni?Én pont úgy jártam mint a barátnőd!6 hósan kezdtem a hozzátáplálást,persze volt bőven tejem de gondoltam ismerkedjen az ízekkel.Mivel cicin szokott elaludni ezért én az üvegesből megetettem és utána szopizott és el is aludt.Hogy miért is adtam neki üveges kaját,Mert jól hangzott hogy télen mangó,körte,barack,maracuja és egyéb egzotikus gyümölcsöt ehet.Szépen rá is szokott nagyon ízlett Neki.Aztán jöttek üvegesből a hasonló finomságok.Sajnos a főztömet és senki főztjét nem fogadja el.Öklendezik rajta.Pedig naponta 2 naponta főzök.Még összeturmixolva sem eszi meg.A bébi üvegbe tettem így sem.Szóval csínján az üvegessel.Kérdésedre a válasz,kereslet kínálat.Arra kell figyelned hogy a cicit mindig kiürítse.Ha mindig marad benne az azt jelenti hogy elég kevesebbet termelnie.Szerintem először szopizzon aztán ha éhes maradt adj neki valamit.De inkább olyat amit Te készítesz.És aztán szopin megint elaludhat.Mi sokat utazunk ezért is kellett üvegeznem.Most már máshogy csinálnám!De úgy tudom sokan jártak így.Olyan mintha függőséget okozna az üveges.
2013. okt. 12. 23:14
 3/6 A kérdező kommentje:

6 hónapos múlt pár napja.

Egyébként 2. gyerek. Hülyén is érzem magam, hogy feltettem ezt a kérdést, de teljesen tanácstalan vagyok. A lányom 3 hós korától pótlást kapott, 6 hónaposan pedig magát választotta el, mert már annyira nem volt tejem. Ott adott volt, mit kell tennem, egyszerűen ment minden. Most viszont kattogok. Örülök, hogy van tejem, szeretném szoptatni. Viszont nem 1 évesen akarom megismertetni az új ízekkel.

Az üveges kaja veszélye nem fenyeget, én szívesen megpucolok 1 krumplit és 1 répát, vagy amit épp kell.

A lányom vegyesen kapott mindkettőt, de először mindig az én főztöm kóstolta. Szerencsére soha nem volt probléma, nem válogatott.

Ha bealszik a cicin, akkor biztos, hogy jóllakott?

Mostanában már olyan is van - egyre gyakrabban -, hogy egyik pillanatról a másikra kiköpi a cicit, pedig még alig evett, tejem is van még. Úgy kell beleerőltetnem a cicit, hogy szívjon még egy kicsit. Nem mindig sikerül.

Attól félek, hogy habár van tejem, ő is elválasztja magát.

2013. okt. 12. 23:40
 4/6 anonim ***** válasza:

Az üveges kaja kérdés teljesen gyerekfüggő. A kicsi meg a nagy ugyanúgy üveges kaját evett. A nagy sokáig csak pépeset volt hajlandó enni, a világból kikergetett vele. Még a nagyobbaknak való kaját is össze kellett neki turmixolni. A kicsinél ugyanúgy csináltuk a hozzátáplálást, mégis mikor elmúlt 13 hónapos egyre érdeklődőbb lett a mi ételünk iránt. És ő hajlandó volt a korának megfelelő darabosat is enni. Két hét alatt átállt a mi ételünkre.

Kérdező, én is így csináltam, ebédnél főzelék után kapott tejet, utána bealudt egy nagyot. Nekem se apadt el a tejem, 10 hónapig szopott. Utána is lett volna, de magát választotta el.

2013. okt. 13. 08:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Csak a végére reagálnék. Én szoptatás után adtam a főzeléket, kezdetben nem is evett belőle sokat, de nem is ez a cél. A kislányom kb. 9-10 hónapos korÁtól csak darabosat hajlandó megenni, de azon belül bármit. Egy évesen csak 4 foga volt, de a puhára főtt zöldségekkel gyönyörűen elboldogult. Szerintem ez nem attól függ, hogy ki mikor adja a főzeléket, hanem a gyerek egyéni ízlésétől. Most 20 hónapos, jóevő, és napi 3-5 alkalommal még szopik.
2013. okt. 13. 10:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2013. okt. 13. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!