Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Olyan anyukák válaszát várom,...

Olyan anyukák válaszát várom, ahol nagyon gyorsan kibújtak a fogacskák, hogy alakult a szoptatás?!

Figyelt kérdés
Harmadik babám 2 hónapos, és kint van a második fogacskája is. Kicsit félek, hogy alakul a szoptatás, mert mindkét nagyobb gyerkőcömet sokáig szoptattam, és őt is szeretném. De a nagyobbaknak 8 illetve 11 hónaposan bújtak ki a fogaik, és mire már igazán haraptak, elhagyták a cicit. Ilyen kicsinél nem tudom, hogy is lehet... Van valakinek tapasztalata ez ügyben? Védőnő csak annyit tanácsolt, hogy vegyem el tőle a cicit, ha harap. De olyan kicsi még, nem túl jó móka lesz elvenni, ha éhes :)

2013. okt. 8. 14:10
 1/8 anonim ***** válasza:

3 hónaposan kibújt 2 foga.

Annyira harapott,hogy nem birtam,onnantól fejtem és cumisüvegből ette meg,mert a mellbimbóim véresre voltak harapva.De így is 9 hónapig kapott anyatejet,géppel fejtem,rengeteg tejem lett.

2013. okt. 8. 14:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Erre gondoltam én is, mint végső megoldásra, bár annyira szeretek szoptatni! De ha nem lesz más, lefejem, a lényeg, hogy anyatejet kapjon. És 3 óránként fejtél, ahogy ő szopizott volna?
2013. okt. 8. 14:18
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem kezdetektől fogva csak bimbóvédővel megy a szoptatás, mert nem áll ki eléggé a mellbimbóm. A lányomnak négy hónaposan jött ki egymás utáni nap 2 foga. Az első pár nap volt fura, de csak egyszer harapott rá konkrétan, akkor levettem ciciről. Szerintem várd meg hogy lesz, ha nagyon harap próbáld meg a bimbóvédőt, én csak anyatejjel táplálom, semmi gondot nem okot. Ha nem jön be elsőre, több márkát próbálj ki, nekem pl. csak Medela-val megy, az Avent vagy a sima gyógyszertári nem tetszett a babának.
2013. okt. 8. 14:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, igen, erre én is gondoltam! A védőnő szerint értelmetlen, mert azon keresztül is fogom érezni a harapását. Az első babámat szoptattam néha bimbóvédővel, azon kívül nem használtam. Mondjuk a kicsi fogát már most is érzem, de ő már foggal született, úgyhogy valamennyire megedződött a cicim már, csak attól félek, ha már fent is kibújik, és jól rá tud harapni, pl ha izgatottabb, mert éhesebb. De persze, még csak találgatok, hogy is lesz. Köszönöm a tanácsot, ki fogok próbálni valami jobb minőségű bimbóvédőt!
2013. okt. 8. 14:31
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagok.

bimbóvédőt próbáltam én is,2 félét,de azon is átharapott,onnantól,hogy meglátszódott a kis foga,2 hét alatt eljutottam odáig,hogy begennyesedett,annyira sebes lett.

Változó volt a fejés,attól függőtt hogy volt időm,és mennyire éreztem késztetést.2 és 5 óra között változott a gyakoriság,éjjel nem fejtem

2013. okt. 8. 15:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Ugyan a tiédnél később,4-5hónaposan bújt ki a foga,de több,mint két éves koráig szoptattam,pedig addigra már 16foga lett..

Azt csináltam,hha harapott,elvettem azonnal,majd természetesen visszaadtam,h helyesen szopizza..Kb, egy hét után semmi harapás nem volt...Amúgy szerintem a te kicsid is hozzászokott már ahhoz,h ott vannak a szájában,így nem lesz nagyon harapós...Szóval én is azt tudom mondani,h vedd el,add vissza...Hidd el,nagyon hamar rájön,h mi a helyzet..

2013. okt. 8. 15:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Kisfiamnak 3 hónaposan jött ki az első két foga, kislányomnál 4 hónaposan ugyanígy.

Két alkalom volt a kisfiamnál anno, hogy megharapta a cicit, azonnal elvettem tőle. Mindkétszer felöltöztem, kimentem még a szobájából is. Nagy sírás nem volt, inkább csak meglepődött. A második alkalom után nem csinálta többet.

A kicsi nehezebb eset volt, ő viccből is harapott, főleg a szoptatás végén, ha nem vettem el időben tőle...

Nála kb. egy hét volt, mire leszoktattam, szintén ezzel a módszerrel. Harapni most is szeret, ha reggel összebújunk, simán oldalon, combon harap, de a cicit nem bántja. Ő most lesz 1 éves, még szoptatom.

2013. okt. 8. 17:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! A védőnő is erre esküszik, megpróbálom! Nekem a középsőm csinálta ezt, hogy viccből ráharapott a szopi végén a cicire, de ő akkor már 16 hónapos volt, és nemsokkal ezután el is hagyta a cicizést. Meglátom, a kicsivel mi lesz, sokáig szeretném szoptatni, ezért minden követ megmozgatok majd :)
2013. okt. 9. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!