Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hagyjam elapadni vagy fejem...

Hagyjam elapadni vagy fejem tovább?

Figyelt kérdés
Nagyon kevés tejet tudok le fejni jó ha 15-20ml össze a két mellemből egy alkalommal. Sajnos ezáltal tápszeres a picim. Ti mit csinálnátok a helyemben? 2hetes a picim.

2013. máj. 4. 16:24
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Nem minden nő tud szoptatni. Próbálkozhatsz teákkal, de nem sok eredménye lesz. Az pedig nem jó, ami mostanában divat, hogy állandóan mellre teszed. A babád nem fog jóllakni, csak hasfájós lesz.
2013. máj. 4. 16:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Én hagynám. Csak idegesíted magad, semmi baja nem lesz a tápszertől.
2013. máj. 4. 16:40
 3/9 A kérdező kommentje:
nem teszem mellre tea nem segít.
2013. máj. 4. 16:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha nem szopik a baba és nem is próbálkozol vele,akkor szerintem ennyit felesleges fejni.A tápszertől semmi baja nem lesz és lesz egy nyugodt anyukája :)
2013. máj. 4. 20:56
 5/9 JanoviczkiFerencné ***** válasza:
Én 2 hónapig szoptattam úgy, hogy csak 30-40 ml tejem volt. Nyár volt, 40 fok,a végén begombásodott a cicim, kész rémálom volt a szoptatás. A második hónap végére teljesen el is ment a tejem, pedig ittam a teákat, meleg víz, masszírozás stb.. Csak azért nem hagytam hamarabb abba, mert a kisfiam imádta a cicit. Végül mikor a nyakamtól a talpamig gombás volt a testem, az orvos mondta, hogy azonnal fejezzem be a szoptatást, de akkor már csak 10-20 ml tej jött. Úgyhogy utána tápszeres lett a baba, végre nem fájt mindenem, tudtam aludni napi 3 óránál többet is. Tudom, hogy most a mindenáron szoptatás a divat, de ha egyszer nem megy akkor nincs mit tenni. Nem hiszem, hogy ezen múlik minden, sok tápszeres, tehéntejes felnőttet ismerek, nyilván te is és kutya bajuk. A kisfiam 1 éves, kétszer volt enyhe megfázása, lázas sose volt. Igaz a saját kertemben termelt ennivalóval etetem, mindennap 3 óra hegyi levegős séta, gyógyszert sose kapott még. Lehet, hogy ez is számít?
2013. máj. 4. 21:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia, én ugyanígy voltam. Az elején jó ha max. 30 millilitert tudtam lefejni a két ciciből. Nálam az volt, hogy még szoptatgattam olyan 3 hetes koráig, de mivel az egész nagyon nyűgös volt (több ok miatt), utána azt csináltam, hogy lefejtem a tejet, és cumisüvegből adom neki. Most 6 hetes. De tápszert is kap még, mert a tejem továbbra is kevés, viszont jóval több, mint az elején. Ma már olyan 60 és 120 gramm között tudok lefejni. Beindul majd a tejed, türelem. Amúgy meg ajánlom a Karamalz alkoholmetes sört! :) Finom, és segíti a tejképződést, azt mondják :)
2013. máj. 4. 21:14
 7/9 A kérdező kommentje:
Nekem már a kórházban se fogadta el a cicit sajnos. De bele törődtem és már nem is erőltetem. csak aggaszt hogy lassan indul be a tejem. jó tudom a császárosoknál később indul meg a tej de már eltelt 2hét is. Iszom én is a teát de nem igazán használ. Védőnőm azt mondta hogy fejem még míg van.
2013. máj. 4. 21:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia. Én is így voltam. A kórházban sem fogadta már el a cicit, vagy ha igen, csak nyöszörgött közben. Kaptam tápszert, meg sajnos a szülés után stresszbe mentem haza, és egy hete elapadt a tejem, egyik napról a másikra, pedig fejtem, masszíroztam, meleg borogatás, de semmi. Talán a sok stressz, ami ért, nem tudom, de az én picim is tápszeres, mégis él, és már nem idegesítem magam, hogy nem anyatejes, a háziorvos is azt mondta, hogy az első 2-3 hétben dől el, hogy lesz-e tej, vagy nem. Vagyis, szopizni fog, vagy sem...
2013. máj. 8. 07:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Nekem holnap lesz 3hetes a picim nagyon jól érzi magát ha sima táppal etetem de viszont ha keverek hozzá tejet vagy ki bukja vagy nyűgös lesz. De viszont elég vizes a tejem azt vettem észre.
2013. máj. 9. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!