Hagyjam abba a szoptatást hogy jobb legyen neki?
Szia!Leírom a barátnőm esetét:
Kisbabája egyidős az enyémmel.5 hónaposak.A barátnőmnek rengeteg teje van.A kisfia viszont olyan hasfájós,hogy minden éjjel 6-szor kel,sehol nem érzi jól magát,állandóan üvölt.A barátnőm már totál becsavarodott,a férje dolgozik,nagyszülői segítség lenne,de a kisfiú sehol nincs el,állandóan ébren van,séta közben alszik el,egyedül,egy fél órácskát.Az anyuka emiatt már olyan,mint egy múmia,elmenni egyedül sehova nem tud,és a szülés óta,jó ha egy órát aludt:(
Az én kislányom tápszeres,szintén 5 hónapos.Sajnos nem volt tejem.De ő mivel tápot eszik egyáltalán nem hasfájós,3 hetes kora óta átalussza az éjszakát,szinte soha nem sír (na jó,öltözködni nem szeret:D) életvidám,állandóan mosolyog,nagyokat játszunk,és szépen alszik napközben is.Már hozzátáplálom,eszik bébiételt és innivalót is,meg a teát is szereti.
Neked kell mérlegelni,sok kérdés van itt GYK-n,hogy szoptatás vagy nem szoptatás.Én nem kétlem a szoptatás csuda jó dolog,de azért mindent nem ér meg.Tápszeren is felnő a baba.
Első vagyok: ha 5-6 hónaposan még ilyen tünetek vannak, az cseppet sem normális és a gyerekorvosnak ezt tudnia kellene.....Márpedig ha valakinek van teje, akkor annál nincs jobb élettanilag sem és akkor a baba-mama kontaktusról ne is beszéljünk.
Az én fiam 5,5 hónapos, kizárólag anyatejes, hírből sem ismeri a teát, vizet, egyéb kaját. Nyugodt, mosolygós, jól alvó (2x kel éjjel, szopizik és alszik is vissza, ez kb 2x15 perc), 3-3,5 óránként kér enni: kaja után játzik, alszik. Sírni nem szokott, csak este, ha már fáradt fürcsi után.
A barátnődnél 2. válaszoló szerintem más gond van és nem fognám az anyatejre ilyen korban.
Hidd el kérdező változni fog.
Milyen gyakran szopizik, egy evésre egy mellett kap, mennyi idő telik el a szopizások között?
Laktációs szaktanácsadóval beszélj erről, ők kikérdeznek a részletekről és tudni fogják, mit érdemes tenned!
Nagyon-nagyon ritka, hogy az anyatej "rossz" lenne a babának, erre perpill kicsi az esélyed. De hogy a szopi mellett mit tegyél, azt profik tudják neked megmondani, nem mi.
www.ibclc.hu
"De ő mivel tápot eszik egyáltalán nem hasfájós"
NEM azért nem hasfájós, mert tápszert eszik, ezt jobb, ha tisztázzuk. Pont hogy a tápszer szokott sok babánál emésztési gondokat okozni. Ha nálatok mégsem, annak örülni kell, de nem ez az átlagos. Remélem nem baj, hogy ezt leírtam.
Én nem pontoztalak le, de szerintem ezt már nem nekünk kell eldöntenünk... Ha a Kérdező babája tényleg valamilyen problémával küzd, azt szakembernek kell tisztáznia és ő tud adni szakszerű tanácsot.
Olyan ez, mint a tájékoztatóban: azt a gyógyszert, amit neked írtak fel, ne add oda másnak, mert nem biztos, hogy jó lesz neki is.
Mivel ezt a gyógyszert háziorvos írja fel, akkor, ha valóban laktózérzékeny a gyerek, így szerintem biztonsággal ajánlhatom, a lényeg, hogy orvos lássa. Az se hátrány, ha kérnek egy beutalót gasztroenterológiára, de ott ilyen pici babával a tapasztalatim szerint nem foglalkoznak.
Csak annyira kiábrándító, hogy vannak, akik önigazolásként ajánlanak tápszert annak az anyukának is, aki szoptatni szeretne, mintha nem lenne más megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!