Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hagyjam abba a szoptatást...

Hagyjam abba a szoptatást hogy jobb legyen neki?

Figyelt kérdés
Nagy valószínűséggel tejcukor érzékeny a babám.nagyon durván hasfájós és nehez is tud kakilni.állandóan küzd az evéssel.hajnalban 2 óákat ordít végig.már nagyon sajnálom szegénykémet.volt hogy adtam tápszert neki lefekvés előtt és akkor nem fájt neki annyira.nem tudom mit tehetnék.erre kevés az infakol meg a hasonló cseppek. aki tud kérem segítsen.köszönöm 3 hónaos lesz a babum
2012. dec. 17. 15:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.ment a zöld kezecske mindenkinek. Ma hogy beszéltem a védőnővel ő is a ecolif-et ajánlotta de a végén abban maradtunk hogy holnap menjek be a gyerekorvoshoz és majd ő megmondja mi legyen.már szegénykém egyre jobban szenved.ma is délután alig evett.vagy 3* nekikezdett de fél perc után kiköpte a cicim.próbáltam tápszert adni,de az meg nem ízlik neki. de estére,fürdés után szerencsére jól beevett. és a pici testén is megjelntek piros foltok és arra is azt olvastam hogy az egyik tünete.amugy tejet nagyon elvétve iszok csak.más tejterméket sem eszem.
2012. dec. 17. 21:50
 12/19 anonim ***** válasza:

Nemcsak a tejjel, hanem a termékekben található tejes összetevőkkel szemben is lehet érzékeny (pl: tejpor). Dietetikussal egyeztetve az alábbi linken található ételekből próbálok mazsolázgatni:

[link]

Én nem hagyom abba az anyatejes táplálást, pedig már a sok sírástól, nemalvástól és a tehetetlenségtől a totális kiborulás szélén állok. Mint a messiás várom a 3. hónapot...

2012. dec. 18. 00:31
 13/19 anonim ***** válasza:
79%

A Coliefet javasló anyuka vagyok, most a Brendon honlapján van 500 Ft-os letölthető kedvezmény kupon erre.

A piros foltokkal vigyázz, mert nálunk így kezdődött, most nagyon durva atópiás dermatitiszünk van (ekcéma). Már 2 hónapja nem fogyasztok semmilyen tejterméket (meg paradicsomot, gombát, citrusfélét, diót, mogyorót, szóját, csokit tartalmazó kajákat). Nagyon figyelj arra, hogy mit eszel, mert okozhatja az általad elfogyasztott kaja is. Mi az Espumisant használtuk Colieffel együtt így jó volt és 3 hónapos korában mintha elvágták volna, még 2 hétig kapta csak este, aztán azt is elhagytuk. A cicizés kérdését pedig azért írtam, mert ha 1,5 órán belül "új" cicit szopizik, nem biztos, hogy a hátsó zsíros tejhez hozzájut és az elején jön a hígabb cukros tej, amitől fájhat a pocija, ha mindig és gyakran jut ehhez. Nálunk az vált be, ha gyakran kért (1,5-2) órán belül, akkor arra a cicire került, amelyikből előtte szopizott. Ezt szoptatási tanácsadó javasolta. Én továbbra is erőltetném a dokinál ilyen súlyos pocakfájás esetén az uh vizsgálatot! Nálunk megcsináltatta amikor mondtam, hogy hasfájós 1 hónapos korában a kötelező koponya uh-val együtt.

2012. dec. 18. 09:35
 14/19 anonim ***** válasza:

A 12-es vagyok. A barátnőmnek tápszeres a babája (csak tápszert kap, anyatejet nem), és ő is ugyanebben a cipőben jár, mint én a babámmal. Ezért nem gondolom, hogy feltétlenül megoldást jelentene a tápszerre történő átállás.

(Offként mondom, hogy a 13-as hangnemét pedig kikérem magamnak.)

2012. dec. 18. 16:32
 15/19 A kérdező kommentje:
Voltunk dokinál,és ő is a coliefet mondta.már el is kezdtem haszálni neki.meg irt ki azért másfajta tápszert is,de azt nem akarom adni neki még.csak azt nem tudom hogy ha mondjuk 2 óra mulva megéhezik akkor ugyanúgy adjak cseppes előkészített tejet neki?vagy majd csak a következőnél.éjszaka van hogy 2 óra mulva kér de csak egy picit eszik.amugy nem zárkozok el a tápszertől sem,de azért csak jobb lenne szoptatni.köszönöm a válaszokat.
2012. dec. 18. 21:30
 16/19 anonim ***** válasza:

Megint a Coliefes anyuka vagyok:pici műanyag pohárkában (sterilizált) felfogtam szopizásnál, ami a másik mellemből csöpögött és a következő szopizás előtt (amikor úgy gondoltam, hogy lassan enni kérhet, bekevertem, az sem nagy baj, ha nem telik le a 20 perc, de a meleg az kell, hogy aktiválódjon a tejbontó enzim) azt adtam bekeverve nem többet, mint egy kiskanálnyit! És amikor húzós volt akkor éjszaka is....

Ami még jó, az a BioGaia csepp, szintén csak Lactobacillust tartalmaz, gyorsabban alakul ki a helyes bélflóra, napi 5 cseppet kell adni, nálunk a kakival sem volt gond. Remélem hamar túl lesztek ezen a nehéz időszakon. Azt azért tudd, hogy 4-5 nap kell a Coliefnek is, ne várj azonnali hatást!

2012. dec. 19. 09:04
 17/19 anonim ***** válasza:
51%

A kimoderált 13-as vagyok.

A véleményem fenntartom de az esetleges bántó hangnemért elnézést kérek.sajnos tapasztalatból beszéltem, ezért is érintett érzékenyen a téma, hetekig "kínoztam" a babám hogy szopjon míg végül pótlást adtam neki.azóta minden gondunk megszűnt, nyugodtabb és elégedett, mintha kicserélték volna.rólam nem is beszélve.és ez is fontos! minden rezdülésünket érzik a babák.

2012. dec. 20. 08:56
 18/19 A kérdező kommentje:
most ugy csinálom hogy napi egyszer adok csak tápszert neki,akkor lefejem a cicim és azt osztom el 8 felé,és így megvan 1 napra a cseppes adagok.2 nap után javult amugy,már alszunk éjszaka.viszont délután már megint nagyon sír 2 napja.aludni sem tud olyankor mert mindig felkelti a pocakja.és képzeljétek direkt irtam hogy mennyi cseppet használunk és 104 csepp után elfogyott a colief.3 napot alig birt ki az első.valami mást is ki fogok próbálni szerintem mert ezt nem igazán engedhetjük meg.
2012. dec. 22. 21:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen, nem olcsó, de ha használ.....mi is elég sokat elhasználtunk, de nem tart örökké ez az időszak. Mondjuk én a helyedben nem adnék tápszert csak azért, hogy legyen mibe tenni: pát cseppet tudsz simán kifejni mindig a cicidből és nem kell pár cseppnél több, mint írtam én egy kiskanálnyi adagot adtam szopizás előtt. Lehet, hogy ettől is fáj a hasa, mert az anyatejnek és a tápszernek más az összetétele és más kerül a pocijába, másképp emésztődik....szerintem ki kellene valamit találnod, nem kell sok csak pár csepp tej, ráadásul nem kell annyi edény stb....én nem adnék csak ezért tápszert neki akkor...
2012. dec. 23. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!