Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi történik a babával, ha az...

Mi történik a babával, ha az anyja drogozik és úgy szoptat?

Figyelt kérdés

Sokat hallani róla,hogy a terhesség alatt drogozott a mama,még hakisebb mértékben is,de használt drogokat. Ők általában nem tartják meg a babát,és mi lesz ha mégis velük marad,esetleg még szoptatják is?

Rá tud szokni a gyermek szervezete? A későbbiekben könnyebben rászokik a szerre?

Régen a kávé is drognak minősült,én pedig mind a terhességem,mind a szoptatást végigkávéztam.

Tudom,nem lehet egy lapon említeni a kettőt!

Most olvastam több cikket is,hogy a függő lányok örökbe adták a csemetét,és felmerült bennem,ha nem adták volna át a nevelést,akkormi lett volna a gyerekekből?

2013. okt. 9. 22:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
a baba szinén drog függő lesz. A terhesség alatti ygakori drogozásnak is ez aa következménye. Ilyen esetekben születés után a babának drog rehabilitáció kell, elszoktatás gyógyszeres segitséggel, mert ugyanolyan elvonási tüntei vannak mint a felnött embernek. nagyon súlyos dolog és aki ilyet csinál az b.ssza meg.
2013. okt. 9. 22:19
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Már drogosként születik az a gyerek és nem engedik haza a kórházból. Konkrétan megszületik és pár óra alatt el kezd rángatózni szenvedni mert elvonási tünetei vannak.
2013. okt. 9. 22:21
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Attól függ,hogy milyen drogot használ az anya. Pl. a marihuána kicsit sem olyan káros,mint mondjuk a szintetikus drogok (kokain,extasy,speed),a legrosszabbak a halucinogének (gomba,lsd). A marihuána nem okoz akkora kárt,mint amiket említettem. Persze,valamit okoz (nem tudom,mit,csak gondolom,hogy később felszínre kerülő magatartászavar,koncentrációs nehézségek). Ellenben a többitől akár meg is halhat a baba (ha szoptat a drogos anya,ha terhes),vagy komoly fejlődési rendellenességel születhet/alakulhat ki nála. Aki nem képes letenni a drogot,az ne szüljön gyereket.
2013. okt. 9. 22:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Volt már róla cikk, hogy terhesség alatt ártalmasabb a dohányzás, mint a kokain fogyasztás.
2013. okt. 10. 08:42
 5/11 anonim ***** válasza:
58%

3

"a legrosszabbak a halucinogének"

Ezt meg honnan veszed? De komolyan? Gyakorlatilag semmi fizikai kárt nem okoznak és függősséget sem.

A kokain, ecstasy, speed mellé én még az alkoholt is odasorolnám, mert az kb egy szintben van ezekkel a drogokkal, ha nem durvább.

2013. okt. 10. 21:09
 6/11 A kérdező kommentje:

Akkor ha alkoholista az anya,akkor az a baba is? Arról is le kell,hogy szokjon?

Nekem annó napi 1dl vörösbort írt fel a dokim, kellett a vérembe, nem ittam naponta,csak kb. 2-szer egy héten,de semmi baja a gyerkőcnek! Pedig se a terhesség előtt se azóta nem ittam vörösbort (nem szeretem).

2013. okt. 10. 21:25
 7/11 anonim ***** válasza:

59%,köszi a lepontozást! Mielőtt okoskodsz,legalább nézz utána. A 3.találat ez volt:

[link]

Egyébként pedig saját bőrömön tapasztaltam,hogy milyen drognak milyen hatásai vannak,nem egy ismerősöm vált más "emberré" ezek miatt. Ne mondd már,hogy ártalmatlanok a halucinogének,mikor cseppet sem azok,sőt. Bekerül a véredbe (is),ezáltal a tejbe,végül a babába... Szerinted egy csecsemőre mennyire károsak ezek a szerek? Na mindegy is,ilyen az,amikor egy hülye okoskodik.

Kérdező: a párom nagymamája mesélte (szülésznő volt),hogy régen,ha valakinek korán kezdett keményedni a hasa terhesség alatt,bort ajánlottak,mert lazítja az izmokat,ezáltal a méhet is. Egyébként pedig a néhai alkohol fogyasztás egészséges,ez tény.

2013. okt. 10. 22:48
 8/11 anonim ***** válasza:

"Gyakorlatilag semmi fizikai kárt nem okoznak és függősséget sem."

Te hol élsz? Láttál már drogost? Szerintem nem. Addig örülj.

2013. okt. 11. 08:11
 9/11 anonim ***** válasza:
81% egyszerűen nincs igazad, amit linkeltél, az pedig nagyon nagy hülyeség. De úgysem fogjuk megggyőzni egymást, ez van :D Ami az alkoholt illeti, hogyne kis mértékben még nem veszélyes. De ez MINDEN droggal így van akár hiszitek, akár nem.
2013. okt. 13. 15:12
 10/11 anonim ***** válasza:

8

Nem tudsz olvasni? Az komoly. A hallucinegénekről beszéltem, nem pedig a "drogról" bármit is nevezel te annak.

2013. okt. 13. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!