Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az anyatej eleje tényleg sok...

Az anyatej eleje tényleg sok laktózt tartalmaz ami bántja a pici gyomrát? Lefejhetem szopi előtt?

Figyelt kérdés
Érek el vele valamit ha lefejem hogy ne bántsa a gyomrát a kislányomnak? Vagy ez butaság?
2013. okt. 6. 17:38
1 2
 11/16 xStefix ***** válasza:
100%

Ha a Kérdező diétázik és úgy tűnik, megszűnnek a tünetek, akkor miért kellene gasztróra menni és mentes tápszert íratni? Ha így, kisebb megszorításokkal tud szoptatni, az is 1000x jobb, mint ha tápszert adna (szerintem).

Kérdező, én úgy tanultam, hogy "tejgyanú" esetén min. 2 hét teljes kizárásos diétát érdemes tartani (semmit, amiben tej vagy -készítmény van), ennyi idő alatt tűnik el a szervezetből a hatása.

2013. okt. 10. 14:37
 12/16 anonim ***** válasza:

9-10-s vagyok.A gyakorlatban a diétázás tényleg nem 1-1 napot jelent, hanem végig diétázni kell, amíg szoptatsz.

Nyílván ha tejcukor, vagy tejfehérje érzékeny előbb utóbb a szoptatás után is szarul lesz, mert nem tudja megemészteni az anyatej, laktóz, vagy tejfehérje tartalmát.Tehát a tápszer nem hülyeség, nyilván még nincs annyira rosszul, hogy szoptatás után is görcsöljön.Kérdező:Kakija rendben van, rendszeres, állaga, sűrűsége.Egyedül megy neki, nem erőlködik nagyon.Több napig nem pang benne,nincs felfújódva?Jó lenne tudni mennyi idősről beszélgetünk.

2013. okt. 10. 17:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Nos a lányom 4 hetes,széklet nagyon változó van hogy megy a hasa,van hogy tök norm.Erőlködni szokott néha.
2013. okt. 10. 17:50
 14/16 A kérdező kommentje:
Míg van tejem tuti nem adok neki tápot.
2013. okt. 10. 17:50
 15/16 xStefix ***** válasza:

Épp a minap volt az ismerősi körömben is egy baba, akinél (anyuka úgy mondta) laktóz-érzékenység áll fenn. Hiába javasoltam neki, hogy azért a gasztrós(?) vizsgálaton túl a "biztonság kedvéért" beszéljen egy szoptatási szaktanácsadóval IS, ő rövidre zárta a dolgot. Ők befejezték a szoptatást, elkezdték a tápszert és (érthetően) javult a baba állapota. Igaz, nem tudok pontos infókat a babáról, csak annyit, hogy sokat ment a hasa és hányt, de ennek ugye más oka is lehet.

Nos, én ennyire még nem értek ehhez a témakörhöz, de azt tudom, hogy minden ilyen fajsúlyú kérdésben érdemes igazi szakemberhez fordulni, mert a szoptatásban nem képzettek esetenként hamarabb nyúlnak tápszerért, mint kellene... Kérdező, nem tudom, hogy nálatok mi a pontos helyzet, van-e tényleg valamilyen probléma vagy csak következményesek a tünetek, de épp ezért én neked is azt mondanám, hogy kérdezz erre rá egy IBCLC-nél is. Főleg, ha ragaszkodnál a szopihoz, amíg csak lehet. :)

2013. okt. 11. 13:24
 16/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat.

Kedves utolsó,köszönöm meg fogom kérdezni amit tanácsoltál.

2013. okt. 11. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!