Most vajon menstruálok vagy ilyen erős a cerazette mellékhatása?
Igen ez már a mensid:) Nekem mindhárom szülés után 7 héttel jött meg először. Valószínű azért nem görcsölsz, mert a fogamzásgátlók enyhítik illetve elmulasszák teljesen a menstruációs görcsöket.
Gratulálok a picihez!! :)
Énis köszönöm kedves vagy:)
Ha nem szednéd a gyógyszert, akkoris megjött volna. Még szoptatsz, lehet hogy összevissza fogsz vérezni, de az is lehet hogy rendszeres lesz. És igen bizony volt már 2 hete peteérésed:)
Én anno az azaliát szedtem fél évig és én folyamatosan pecsételtem mellette:(
Egyébként én is extra termékeny vagyok, 3 gyerekből 2 védekezés mellett fogant:)
A szoptatás nem jelent 100%-os védelmet. Bár ha valóban igény szerint és kizárólag szoptatsz (+ éjjel-nappal max. 4 óránként), akkor kicsi az esélye, hogy hamar megjöjjön. De már egyetlen hosszabb alvás vagy szoptatás melletti pótlás is felülírhatja ezt a "szabályt" és megindulhat a peteérés.
A mesid pedig lehet szabályos, de rendszertelen is, ami megint függhet a szoptatási gyakorlattól. (Nekem a két gyereknél kétféleképp alakult.)
Egyébként, ha mindketten ilyen termékenyek vagytok, miért nem védekeztek másképp (is)? Mondjuk én nem is szeretem a szoptatási melletti tablettákat, de talán nem is annyira biztonságosak, hiszen csak egyféle összetevő van bennük... nem tudom. Nem gondoltatok arra, hogy ezt kiegészítsétek egy másik módszerrel is?
Nem biztos, hogy sok segítséget nyújt, de azért leírom az én tapasztalatomat: 9 hónapig szedtem a Cerazette-t, nekem szerencsére nem jött meg mellette, semmi pecsételés sem volt. Szedésének befejezése után 2 hónappal jött meg először, és akkor térhettem vissza a régi megszokott gyógyszeremre.
Nekem a dokim azt mondta, hogy nem valószínű, hogy megjön a Cerazette mellett, de ha még is, az is természetes, bőven belefér! A betegtájékoztatójába is kb ezt írják! Mondjuk tényleg elég furcsa, mivel te még igény szerint is szoptatsz, tényleg elég termékeny lehetsz :)
Nekem sose volt elég a tejem, tápszerrel mindig is ki kellett egészítenem, és nem is elsőre jött össze a baba, mikor már terveztük.
Sajnos ez is nagyon változó, egyén függő, kinek hogy hat a szervezetére az aktuális gyógyszer. Egyáltalán nem biztos, hogy rendszeres lesz innentől kezdve, viszont én folytatnám a szedését, azért még is csak valamit hathat fogamzásgátlás terén! :)
1 éves anyukája
Hát, az ovu teszt csak akkor megbízható, ha valamennyire rendszeres a mesid. De ez most még kérdéses.
Pesszáriumra is allergiás vagy? Esetleg valamilyen krém?
(Én mondjuk a krémre vagyok allergiás, de nálunk működik a megszakítás. Bár ettől még másnak nem ajánlom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!