Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most vajon menstruálok vagy...

Most vajon menstruálok vagy ilyen erős a cerazette mellékhatása?

Figyelt kérdés
ma két hete hogy elkezdtem szedni a cerazette-t, tegnap előtt elkezdtem barnázni este, tegnap délután már óránként cseréltem tisztaságit majd este óta rendes betét van bent mert úgy vérzem! tegnap szültem 9 hete! igény szerint szoptatok! terhesség előtt ha menstruáltam akkor erős görcsök voltam és tudtam hogy megjön, most semmi ilyenem nincs, nem volt és nem tudom eldönteni vajon ilyen erős a mellékhatása? vagy menstruálok ilyen hamar szülés után?
2013. okt. 6. 12:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen ez már a mensid:) Nekem mindhárom szülés után 7 héttel jött meg először. Valószínű azért nem görcsölsz, mert a fogamzásgátlók enyhítik illetve elmulasszák teljesen a menstruációs görcsöket.

Gratulálok a picihez!! :)

2013. okt. 6. 13:02
 2/11 A kérdező kommentje:
köszönöm :) én is gratulálok a csemetékhez :) hát nem tudom én terhesség előtt a meliane-t szedtem 10 évig és akkor voltak görcseim... most semmi! és akkor most már rendesen lesz mindig mensim? azt hittem még sokáig nem fogok mert hogy szoptatok :( mindenesetre kíváncsi leszek hogy el múlik-e mert akkor ha mensi akkor pár nap múlva kell elmúljon! sok helyen olvastam hogy aki elkezdte szedni 10-12-ik naptól kezdve vérzett végig még abba nem hagyta. és vajon a gyógyszer miatt jöhetett meg? vagy ha nem szedném is megjött volna? akkor most volt peteérésem is kb két hete és innentől fogva lesz is? nagyon termékeny vagyok és baromira félek hogy terhes leszek megint és nem szeretnék több gyermeket, legalábbis most biztosan nem :/
2013. okt. 6. 13:05
 3/11 A kérdező kommentje:
amúgy nekem kb a 7-ik héten maradt el a tisztuló vérzésem, reméltem most lesz egy fél év szünet
2013. okt. 6. 13:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Énis köszönöm kedves vagy:)

Ha nem szednéd a gyógyszert, akkoris megjött volna. Még szoptatsz, lehet hogy összevissza fogsz vérezni, de az is lehet hogy rendszeres lesz. És igen bizony volt már 2 hete peteérésed:)

Én anno az azaliát szedtem fél évig és én folyamatosan pecsételtem mellette:(

Egyébként én is extra termékeny vagyok, 3 gyerekből 2 védekezés mellett fogant:)

2013. okt. 6. 13:10
 5/11 anonim ***** válasza:
ja 1-es voltam ez lemaradt :D
2013. okt. 6. 13:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Én a Cerazette mellett végig amíg szedtem (2 hónap) barnázgattam, véreztem. A doki szerint mellékhatás, azt jelenti nem hat a tabletta. Azt is mondta, hogy ezek a tabik csak akkor megbízhatóak (akkor sem teljesen), ha a nő egész nap csak szoptat.
2013. okt. 6. 13:15
 7/11 xStefix ***** válasza:

A szoptatás nem jelent 100%-os védelmet. Bár ha valóban igény szerint és kizárólag szoptatsz (+ éjjel-nappal max. 4 óránként), akkor kicsi az esélye, hogy hamar megjöjjön. De már egyetlen hosszabb alvás vagy szoptatás melletti pótlás is felülírhatja ezt a "szabályt" és megindulhat a peteérés.

A mesid pedig lehet szabályos, de rendszertelen is, ami megint függhet a szoptatási gyakorlattól. (Nekem a két gyereknél kétféleképp alakult.)

Egyébként, ha mindketten ilyen termékenyek vagytok, miért nem védekeztek másképp (is)? Mondjuk én nem is szeretem a szoptatási melletti tablettákat, de talán nem is annyira biztonságosak, hiszen csak egyféle összetevő van bennük... nem tudom. Nem gondoltatok arra, hogy ezt kiegészítsétek egy másik módszerrel is?

2013. okt. 6. 13:19
 8/11 A kérdező kommentje:
Igen tudom hogy nem 100%-os annak ellenére hogy elvileg megfelelek annak amit leírnak hogy hat a szoptatás! de inkább nem kockáztatok és felírattam a fogi gátlót hogy biztos ami biztos és még így is félek erre tessék hiába szoptatok , meg sokat 9 hétre rá megjön! igaz valamivel gyengébb mint régen a mensim de nem is pecsételő... Igen kedves első gondoltam hogy te voltál a 4-ik is :D hát akkor valóban te is elég termékeny vagy :D :/ Kedves utolsó mi mással még? gumira allergiás vagyok viszketek utána mint aki bolhás! megszakításba sem bízom, spirál szóba nem jöhet hogy mindenféle idegen anyagot tegyenek belém, meg a doki azt mondta hogy amíg nem is jön meg nem is teszi fel! most arra gondoltam ha nem hagy alább a vérzésem abba hagyom és veszek ovu tesztet de nem tudom az mennyire megbízható!
2013. okt. 6. 13:25
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy sok segítséget nyújt, de azért leírom az én tapasztalatomat: 9 hónapig szedtem a Cerazette-t, nekem szerencsére nem jött meg mellette, semmi pecsételés sem volt. Szedésének befejezése után 2 hónappal jött meg először, és akkor térhettem vissza a régi megszokott gyógyszeremre.

Nekem a dokim azt mondta, hogy nem valószínű, hogy megjön a Cerazette mellett, de ha még is, az is természetes, bőven belefér! A betegtájékoztatójába is kb ezt írják! Mondjuk tényleg elég furcsa, mivel te még igény szerint is szoptatsz, tényleg elég termékeny lehetsz :)

Nekem sose volt elég a tejem, tápszerrel mindig is ki kellett egészítenem, és nem is elsőre jött össze a baba, mikor már terveztük.

Sajnos ez is nagyon változó, egyén függő, kinek hogy hat a szervezetére az aktuális gyógyszer. Egyáltalán nem biztos, hogy rendszeres lesz innentől kezdve, viszont én folytatnám a szedését, azért még is csak valamit hathat fogamzásgátlás terén! :)

1 éves anyukája

2013. okt. 7. 12:19
 10/11 xStefix ***** válasza:

Hát, az ovu teszt csak akkor megbízható, ha valamennyire rendszeres a mesid. De ez most még kérdéses.

Pesszáriumra is allergiás vagy? Esetleg valamilyen krém?

(Én mondjuk a krémre vagyok allergiás, de nálunk működik a megszakítás. Bár ettől még másnak nem ajánlom.)

2013. okt. 7. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!