Túl erős tej?! Most komolyan ilyen is létezik?
Súlya szép nagy,de ha hosszú is,akkor nem gond,gondolom nem is 2 kilóval született.
Ha még a védőnő szerint is oké minden és szerinted is,akkor nyugi,szoptasd nyugodtan.
örülj, hogy van elég tejed:)
a hozzátáplálást elég 6 hónaposan elkezdeni, ha egyébként a tej elég a babádnak, és úgy tűnik, igen :)
ez a babaháj, amit most magára szed, az egész életét meghatározza majd, ez védi majd meg, ez ad immunitást. annál jobbat nem tehetsz, minthogy szoptatod, amíg tudod.
ha majd elkezd mozogni, akkor úgyis lemegy majd róla, ill. izommá alakul át.
Le a kalappal a kedves mama előtt-....:S Hogy mondhat olyat, hogy elhízik..:S
Nekem a fiam havi másfél kilót hízott, csak anyatejes táplálással...Soha nem hallottam túl erős anyatejről..:) Szopiztasd nyugodtan, le fogja adni a kis "hájacskáját" ha szalad egésznap..:)
Azért érdekesek itt az emberek. Sajnos nem találom, de pár hónapja volt egy kérdés, ahol nagyon nagy volt a baba súlya és a válaszolók 90%-a nem tartotta normálisnak. Többen fel voltak háborodva, hogy a gyerekorvos mennyire felelőtlen, hogy nem küldi endokrinológushoz.
Egyébként semmi baja nincs, de már lassan 5 hónapos, miért ne kezdhetnéd el a kóstoltatást? Láttam már a családban 10 és 12 kilós félévest és nem akarom leírni, hogy hogy néztek ki, de nem lehett rájuk azt mondani, hogy egy kis babaháj van rajtuk.
Utolsó szerintem az az én kérdésem volt :D : http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Egyáltalán nem vagyok a hozzátáplálás ellen, de 4 hónapos koráig szenvedtem a szoptatással, fájdalommal, jól esne ha sikerülne 6 hónapos koráig anyatejjel táplálni. Egyébként még nem is látom rajta, hogy érdekelné más a cicin kívül :D
Nem erre gondoltam. Az sokkal régebbi kérdés volt és majdnem mindenki szakorvoshoz akarta küldeni. Konkrétan többször elhangzott az endokrinológus szó.
De ne érts félre, nem azt akartam mondani, hogy baj van. Annál a kérdésnél is én voltam a kevesek egyike, aki azt írta, hogy bár nagy a súlya, de ez nem baj.
Amúgy nem hiszem, hogy a nagy súly miatt nem fordul. Fordulni csak 6 hónapos korig kell. Az én lányom csak pár nappal féléves kora előtt fordult át, pedig ő pehelysúlyú. (8 hónapos és 7.300 gr)
Nálunk tényleg van a családban 2 ilyen gyerek, az egyik 10 és fél, a másik 12 kiló volt fél évesen. Már kisiskolások, semmi bajuk, normális a testsúlyuk. 7-8 hónapos koruk után leállt ez a nagy súlygyarapodás.
Tiszta hülyeség. Az anytej a legjobb. Felesleges lenne ezért hozzátáplálni. A fiam nekem is hasonlóan hízott, fél évesen 9500g volt csak tejtől. (akkor kezdtük a h.táplálást) Aztán elkezdett mászni, jönni menni. 1 éves koráig már "csak" 900g-t hízott.
Amúgy 20 zhetesen nem gond, hogynem fordul.(fél évesen kell elvileg, addig van kb 6 hét, és egyik napról a másikra is csinálhtja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!