Akik nem szoptattak: milyen tejapasztó gyógyszert kaptatok a dokitól? Mennyi idő alatt hatott? Volt valamilyen mellékhatása?
Nem vagyok érintett, de válaszolnék, ha nem baj.
Bromocriptint szoktak adni szándékos apasztásra, de mivel nagyon durva mellékhatásai vannak, én nagyon nem ajánlom! (és a szoptatási szakemberek sem)
Nem firtatom, hogy miért nem fogsz szoptatni, de ha alapos okod van rá, akkor inkább a kíméletes apasztást válaszd. Ez ugyan időben hosszabb, de sokkal kevésbé viseli meg a szervezeted. (Ami egy szülés után szerintem nem hátrány.) A módja pedig: egyre ritkább szoptatás, illetve minden alkalommal egy kevés tej bennhagyása a mellben (de figyelj rá, hogy ne csomósodjon be). Ha szükségét látod, szedhetsz homeos bogyókat is, de a nagyobb hígításban, mert így apasztják a tejet. Valamint, a közhiedelemmel ellentétben a hideg víz nem apaszt.
De annyit muszáj vagyok leírni, hogy sokszor gondold végig, mielőtt tényleg így döntesz, mert a babádnak biztosan szüksége lenne a tejedre. És (megintcsak a közhiedelemmel ellentétben) alig van olyan állapot, betegség van, amikor a szoptatás ellenjavallt.
Remélem, nem haragszol, hogy válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!