Tejapasztó módszerek ha egyáltalán nem szoptatunk?
Egy hete szültem és a bébit örökbe adtam. Azóta folyamatosan szedek Bromocriptint tejapasztásra, napi 3x fél tablettát ( ennél többtől nagyon rosszul voltam, egész nap aludtam és csak kóvályogtam... ), iszom a zsályateát és hidegvizes ruhával borogatom a mellemet naponta 3-4 alkalommal, van hogy fagyasztott borsót teszek rá amikor már fáj de ennek ellenére szivárog a tej, néhány csepp csak de félek, hogy tejlázam vagy mellgyulladásom lesz mert forró és kemény a tapintása, fáj is néha...
Mit tegyek? Idő amíg elapad a tej és legyek türelemmel vagy menjek el orvoshoz? Köszönöm szépen a válaszokat :)
Nekem a mellgyulladás nem járt lázzal, csak feldagadt a mellem, bepirosodott és enyhén lilulni is kezdett. Láz nem volt, csak pokoli fájdalom!
Most nekem is apasztanom kellett, de nem gyógyszeresen, hanem csak picit fejtem mindig épp annyira hogy nehogy megint pangni kezdjen.
Sajnálom, hogy elveszítetted a babát, gondolom, hogy nem könnyíti meg a továbblépést, hogy az apasztással kell bajlódni :(
Olvastam, hogy a Bromót abbahagyni is csak fokozatosan szabad, nem elhagyni azonnal, folyamatosan kisebbre kell csökkenteni az adagot ha elmúlt a mellfeszülés és a szivárgás.Én próbálok kevesebb folyadékot is inni, elméletileg ez is segít a végleges elapasztásban. A zsályatea is hatásosnak tűnik, próbáljátok ki, amióta iszom már nem fáj egyáltalán a mellem, naponta 1-2 pohárral iszom :)
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!