Milyen tejapasztó gyógyszerek vannak? Nektek mi vált be? Vagy gyógyszer nélkül is sikerülhet?
Már abbahagytad a szoptatást és most szeretnéd elapasztani? Vagy még szoptatsz és csak tájékozódsz előre?
Ha még szoptatsz, és a szopit folyamatosan hagyjátok el, a végére már csak egyszer egy nap, aztán 2 naponta egyszer stb. akkor valószínű magától is elapad és nem lesz gond vele.
Ha már nem szoptatsz, de a tej még mindig termelődik, akkor több lehetőséged is van:
- orvossal fel tudsz íratni gyógyszert, ami segít az apasztásban
- lehetőleg kevés folyadékot igyál ilyenkor (ami mondjuk nagy melegben nehéz, de egyébként megoldás lehet)
- ha feszülnek a melleid a telítettség miatt, akkor épphogy csak annyit fejj, hogy picit megkönnyebbülj
- valakinek a homeopátia is beválik (Urtica Urnes nevű szer alacsonyabb hígításban segíti a tejtermelődést, míg a magasabb hígítás apasztó hatást idéz elő. A tej apasztás esetén javasolt potencia D15-30 vagy C15-30.)
Nekem a Bromocriptin apasztotta el.Rettenetesen rosszul voltam tőle,már be is akartam fejezni,de aztán elmúlt a rosszullét.
2 dobozzal írt fel az orvos,mert nekem nem akart apadni egy cseppet sem.Havi 30 liter tejet vittek a gyűjtőbe a kisfiam táplálásán felül.Azt mondta az orvosom,hogy ez még 5 v múlva is így maradt volna.Csak a melleim is rettenetesen tönkre mentek volna.Én úgyérzem időber befejeztem.Áprilisba kezdtem el szedni,akkor volt a kisfiam 16 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!