Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyszer függőség? (Kávé vs....

Gyógyszer függőség? (Kávé vs. Gyógyszerek)

Figyelt kérdés
Ma már nem annyira de néha még mindig kávéval veszem be a gyógyszereket, ez már inkább megszokás de akkor csinálok ilyet ha rossz a kedvem. Ilyenkor akár több szem gyógyszert is beveszek egyszerre! Azokat amiket az orvos írt fel: pl. gyulladáscsökkentő ha épp szednem kell, savlekötőt nap 1x, Peritolt (étvágytalan vok ezért írta a doki este kellene egy szem mert álmosít de én reggel iszom meg kávéval) aztán végy nélkül kapható gyógyszerek pl: vitamin vagy egyéb, aztnán még fájdalom csillapító sokszor ok nélkül. Szóval kb. 4-5 szem gyógyszert is megiszok reggel kávéval és utána eszek egy csomag alkoholos konyakmeggyet. Mostanában nem csinálom mert egyszer naon szarul voltam tőle.. de ha rossz kedvem van ezt csinálom. Úgy érzem jól magam ha beveszem a gyógyszereket, teljesen lelassít! Ha csinálom egy ideig utána nehéz nélküle lenni mert hiányzik! Ez függőség? Egyébként mindíg elolvasom a beteg tájékoztatót hogy mit szabad bevenni erre meg arra a szerre. A kávé meg peritol ez mivel álmosít így iszom és kávé pörget, gyógyszer lassít.. na ezt csinálom! Volt egy lány az egyik ismerősöm ő pszichiátriai beteg és ő is ivott a gyógyszerre meg stb.. talán az ő példáját követem most Nagykállóban van a kórházba. Szerintem depis vok gyakran rossza kedvem, ezért szoktam néha gyógyszerezni. Szerintetek függő vok? Van egy szatyor gyógyszerem és heti szinten mek orvoshoz is mert pánikbeteg vok de erről soha nem beszélek neki. Szerintetek milyen vagyok?
2011. febr. 13. 15:42
 1/3 A kérdező kommentje:
a vitamint röhögve veszem be úgy érzem semmi haszna belém csak hát gyógyszeralaku és már csak ezért is jöhet no meg nem árt mert érzem hogy a gyógyszer tönkre tesz régen ezért hagytam abba ki gondolná hogy néhány gyógyszer mire képes..
2011. febr. 13. 15:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is kíváncsi vagyok a véleményekre!! Néha én is érzem a késztetést, hogy gyógyszereket vegyek be, csak úgy! És nem tudom miért.. Általában én is akkor, ha magam alatt vagyok.. Mondjuk én nem érzek semmi változást tőlük, ezért is nem szoktam ilyet gyakran csinálni, meg nem túl erős gyógyszereket veszek be. (Demalgont szoktam néha, tudom, hogy fogfájásra van, de az idegrendszerre hat és a betegtájékoztatóban azt írják, hogy enyhe nyugtató hatása van. Gyógynövény alapú nyugtatókat is szoktam, azokat már nem is számolom, hogy hányat egyszerre, mert természetesek, vény nélkül kaphatóak és ezért remélem, hogy nem lehet túladagolni őket.)

A másik mániám a kávé, mindig érzem, ahogy felpörgök tőle ezért már akkor iszom, ha nem is vagyok álmos. Naponta 2-3 is lecsúszik.. Mondjuk egyszer túl sokat ittam, szerintem koffein túladagolás volt, nagyon rosszul lettem, azóta vigyázok, hogy legalább valamennyi idő elteljen két kávé között.

2011. febr. 13. 15:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát ha ezeket a gyógyszereket kávéval veszed be, azt nem hívják gyógyszerfüggőségenk:)ezeket az orvos írta fel,attól, hogy kávéval veszed be, még nem vagy gyógyszerfüggő. INkább az a tudat adhat neked valamit, h egyszerre több gyógyszert veszel be, és nem egy pohár vízzel, hanem kávéval. Szóval iylen értelemben függő vagy, igen.
2011. febr. 13. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!