Kedves Kismamák! Van egy másfél hónapos kislányom és nem tudom szoptatni, de tejallergiás. Veszprémben hol tudnék anyatejet venni neki? A válaszokat köszönöm Andrea
Ha tejalergiás akkor miért akarsz neki rendes anyatejet adni? Akkor speckó tápszer kell neki.
Az anyatejet nem te veszed hanem a biztosítód. Fogod magad és szólsz a védönönek és az leszervezi neked, hogy aki kapja az be vizsgált legyen...
Ha tejfehérje allergiás, akkor az anyatej csak úgy lenne jó, ha Te szoptatnád, és te magad nem fogyasztanál semmilyen tejterméket, illetve tejszármazékot tartalmazó ételt. (Tudom, mert az összes gyerekemmel ez volt/van). A leadott anyatejeknél erre nincs garancia, tehát ugyanúgy nem lesz jó a babádnak.
Speciális tápszer létezik, bár abban is van (tehén)tejfehérje, csak széttrancsírozzák egy eljárás segítségével, így könnyebben emészthető lesz a babának.
3-4-5 vagyok, annyival kiegészíteném, hogy a tejfehérje allergia és a laktózintolerancia nagyon nem ugyanaz, szóval fontos, hogy kiderüljön, melyik is. A Colief és társai csak a laktózintolerancián segítenek.
Bár Kérdező azt írja, hogy nem szoptat, tehát akkor ez eleve kiesik a pakliból.
Köszönöm a válaszokat!
Utánajárok a speciális tápszernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!