Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás abba hagyása másfél...

Szoptatás abba hagyása másfél évesen?

Figyelt kérdés

Kislányom másfél éves, nagy szopizós :)

Viszont úgy döntöttem abba hagyom a szoptatást, mert nem hajlandó normálisan enni. A tejtől mindig eltelítődik és más már nem kell neki. Délben szokott enni főtt ételt és ennyi.

Hétfő óta nem akarok neki cicit adni, de mindig keresi és nagyon keservesen sír utána és ilyenkor megsajnálom.

Hogyan apasszam el a tejet? Elég ehhez az urtica urens 30ch?

Hogyan bírjam ki, hogy ne adjam neki oda a cicit? Engem is nagyon megvisel a szoptatás abba hagyása de ez lesz a legjobb megoldás!

2013. júl. 2. 10:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát, szerintem ezt csak úgy lehet, ha nagyon keményen elhatározod magad, és következetesen nem adsz neki.

Az én kisfiam 20 hónapos, én is már vacilláltam, hogy legalább az éjszakai szopikról le kéne szoktatni, viszont sokszor visszatart, ha belegondolok, hogy eddig egyszer volt beteg, akkor nagyon elgondolkodom rajta, hogy még nem szoktatom le.

Egyébként ő is nagy szopis, azon is alszik el, de éjjel mikor felébredt, már pár alkalommal sikerült lebeszélnem, a ciciről, és úgy is vissza aludt, igaz,akkor meg rám feküdt.

Én először a lebeszélős módszerrel próbálkozom, bár elég halványan :).

Viszont én is tartok attól, hogy akkor nem enne eleget, mert például gyümölcsöt nem hajlandó enni, nagyon válogatós, viszont a szopitól nagyon szépen fejlődik még most is, pedig ő is csak 2, vagy max. 3 alkalommal hajlandó rendes kaját elfogadni.

Mondjuk a zöldségeket főve szereti levesben is, meg főzelékként is, a husit is, viszont tejet nem hajlandó inni például.

A szomszéd kisfiút is most szoktatta le az anyukája (pont mikor a nagy melegek voltak), és mondta, hogy nagyon nehezen tudott csak valamennyi folyadékot belediktálni.

Szóval szerintem ehhez nagyon szilárd elhatározás, és nagy kitartás szükséges.

Sok sikert!

2013. júl. 2. 10:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanaz volt a helyzet, nagyon keveset evett, de sokat cicizett:) Engem nem zavart, merta súlya rendesen gyarapodott, én más okokból választottam el 20 hónaposan. Semmilyen szert nem használtam apasztásra, csak nem adtam egyik nap több cicit egyálatlán, nekem elapadt magától. Ahhóz képest, hogy addig éjjel-nappaligény szerint szopizott (éjjel is többször), nagyon jól viselte. Egyben akkor mellőlem átköltözött a saját szobájába és ágyába is és gond nélkül átszokott, egy sírás nélkül. Hihetetlen:)

És nálunk is sírt utána és kérte, de amint elhatároztam magam, mindig elvontam a figyelmét játékokkal, elmentünk ide-oda, stb. és egy sírás nélkül elválasztottam. Sok sikert nektek, remélem, nektek is könnyen fog menni. Csak el kell határozni magad! Nekem is nehéz volt nem odaadni és nagyon depis voltam vagy 1 hétig, neki meg semmi baja nem volt:)

2013. júl. 2. 12:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Másfél éves az én kislányom is. Naponta 6-8 alkalommal szopizik, és emellett jó étvágyú, pedig sok tejet vesz magához, mert alig iszik egész nap, mégis teli vannak a pelenkák.

ELLENBEN: A nagyfiam ugyanilyen szoptatás mellett, rettenetesen rossz evő volt, két évesen kellett elválasztanom, egyik napról a másikra gyógyszerszedés miatt. Semmivel sem lett jobb evő, utána, mint mikor még sokat szopott. Ma is annyit eszik, mint egy beteg macska, pedig elmúlt 8 éves. Nem is értem mitől fejlődik.

Ha nem túl vékony, kissúlyú a kislányod, gondold meg, hogy emiatt érdemes-e elválasztani.

2013. júl. 2. 23:06
 4/4 Kiki01 ***** válasza:
Ha abba akarod hagyni akkor bizony el kell határoznod magad és ha egyszer elkezdted nincs visszaút. Egy nap alatt nem fog menni, nekem is csak 4 nap alatt sikerült. Első nap csak délután nem kapott, este még igen. Második nap reggeltől estig nem kapott, harmadik nap reggeltől éjszakáig, negyedik nap pedig már éjszaka sem. Ja, és bekentem a mellem balzsamecettel, ez elriasztotta először, utána már nem is kellett bekenni. Ha sír akkor mindig adj neki valami finomságot helyette, símogasd és mondd neki hogy már megromlott a cici. Az enyém 15 hós volt, és meglepően gyorsan lereagálta, nem is hisztizett sokáig utána.
2013. júl. 7. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!