Szednétek olyan gyógyszert amire az van irva, hogy szoptatás alatt nem szedhető? Napi másfél szemről lenne szó, de bővebbeen lent
Peritol tabiról van szó,napi másfél szem.(reggel fél,este egész) Dokim tudja h szoptatok,étvágytalanságra és fogyásra irta fel.11hós lesz kedden a kicsim,de még napi 6-7alkalommal szopizik,ezzel alszik el.Szóval fontos neki.
De nekem is az a tabi,mert 175magasságomhoz vagyok 50kiló!(pajzsmirigy túl müködésem van.) Szüléskor 56voltam,elötte (vagyis terhesség elején 57).Lányom is kis sulyú,lehet neki is segitene ha átmenne a tejbe. 7,2kiló s72 cm.
Hétfőn felhivom a gyerekdokit,meg a körzetim,de addig is...
Addig is köszi a válaszokat:)
Első nincs olyan gyógyszer, amire az lenne ráírva, hogy szoptatás és terhesség alatt szedhető. Még a halolaj kapszulán is az van, nem állnak rendelkezésre adatok, azért inkább ne.
Persze logikus, hiszen ki venne részt gyógyszerkísérletben a gyerekével, hogy lássák káros vagy nem?
Sajnos ilyen a törvénykezés, ami lehetővé teszi, hogy minden játékra azt írják 3 éves kor alatt nem javasolt (nézz meg egy pöttyös labdát), gyógynövényes szerekre 4 éves kor alatt nem ajánlott (mondjuk ezt törvény írja elő, 4 éves kor alatt nem ajánlható ilyen termék)és az összes gyógyszeren ez van rajta, szoptatás alatt ne.
Még a Cerazette tájékoztatójában is ez van, holott az szoptatás melletti fogamzásgátló.
Nagyon nehéz kérdés, de ha az orvosod javasolta, akkor nem okozhat nagy kárt.
Nekem is olyan gyógyszert írta a háziorvosom, amire rá van írva, hogy szoptatás alatt csak kifejezetten orvosi utasításra szedhetem. Vívódtam sokat, hogy mit csináljak, de annyira rosszul voltam a hétvégén, hogy muszáj volt beszednem.Én is szoptatok, amit közöltem az orvosommal.
Húgyúti fertőzésre kaptam 2 féle antibiotikumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!