Ha csak napi másfél liter vizet iszom, elapadhat a tejem, vagy amennyit a babám eszik, annyi mindenképpen újratermelődik?
nem fog elapadni, de tessék folyadékot inni!
gyülöcsléből se tudsz többet inni vagy tea?
napi 3 liter lenne fontos??? ezt még nem hallottam.
én iszom rendesen, de szerintem a 3 liter nem jön össze... mégis szoptatok már vagy 7 éve...ilyen baromságokat ne irjatok már szegénynek.
Nem baromság.
Mondjuk ezek a konkrét számok kicsit félreérthetőek: ez a 3 liter is inkább azt jelenti, hogy kb. ez a mennyiség az, amivel biztosítani lehet a megfelelő mennyiségű tejet ÉS az anya sem fogja nélkülözni a vizet. Ennél kevesebbel is lehet szoptatni, igen, de annak már az anya szervezete láthatja kárát...
A szakemberek egyébként a szomjúság függvényében javasolják a vízfogyasztást, de szerintem pont azért született meg ez a 2-3 literes vélemény, mert a legtöbben nem iszunk eleget, egyébként sem. Ha ezt a 2-3 litert azért szem előtt tartjuk, mint cél, akkor nagy eséllyel ki lehet pipálni a folyadékbevitelt. :)
Kérdező, mindig legyen szem előtt az innivaló! Ha nagy üveget nem tudsz magaddal cipelni mindenhova, akkor öntsd szét fél literes flakonokba és azokat cipeld ide-oda. Számold meg, mennyit vagy ébren és mennyi folyadékot akarsz meginni, aztán ezt oszd el az órák számával. Pl. 8-12-ig, 12-16-ig, 16-20-ig 1-1 liternek le kell csúsznia. Vagy óránként egy pohárnak. Úgy, ahogy neked megfelel, ezek csak példák. Ha gyümölcslevet nem ihatsz (semilyet?), próbálj teát, a rendes gyümölcsteában (nem az ízesített feketében) és a roiboosban nincs koffein.
Én is ilyen típus vagyok egyébként, de kijátszom magam. :) Reggeli közben megcsinálom az egész napi itókáimat: először a gyümilevet iszom, utána a teát, mert ezek megpimpósodnak, főleg meleg időben. Estére marad aztán a víz. Plusz közben néha kávé, tej vagy kakaó. Így jó eséllyel megvan az elég innivaló.
(Ugyanakkor most a 2. gyereknél már voltak olyan időszakok, amikor én is elcsúsztam ezzel.. de ettől függetlenül mindig volt elég tejem, sőt, a fiam brutál tempóban hízott, annyi volt. Szóval végső soron ez nem ettől függ, hanem elsősorban a sok-sok szopitól. - Viszont, ezeken a napokon nem tudtam minden nap wc-re menni, szóval én is megsínylettem a kevesebb vizet..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!