Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem hajlandó tápszert...

Miért nem hajlandó tápszert felirni a doktornéni?

Figyelt kérdés

át kellett állni a 4órás etetésre-ettől kevesebb lett a tejem-még tejlázam is lett.hiába mondom,hogy estére nincs elég-erősködik,hogy csak 1mellből szoptassak-ne mérjem-és 15percig.lemértem -és csak 50 volt estére-igy a másikat is adtam,de szerintem ez is kevés,mert hozzá volt szokva,h ömlik a szájába-kb 140..

a doktornő meg azt mondja be fog állni az egy mellből,addig meg úgyis sirnak a babák napi 2órát-és ne idegeskedjek..-úgy nézett rám,mintha fertőző lennék-mert túl van etetve a babám,nekem meg potyogtak a könnyeim a rendelőben..

2013. aug. 29. 08:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsóval! Szépen hízik a babád, miért jótt egyáltalán szóba a tápszer? Etesd igény szerint. Ha túleszi magát, ami ritka egy anyatejes babánál, akkor alul vagy felül úgyis kijön belőle.

A 7 hós lányom sem szopizik 4 óránként, hanem van, hogy 3 óránként. A baba jobban tudja, hogy mikor éhes. Ha éhes vagyok, én sem várok 4 órát, hogy egyek, mert valaki azt mondta.

A Felicitas ingyenes csomagban vannak szoptatásintanácsok, amik abszolut használhatók. Olvasd el óket is, hidd el, érdemes!

2013. aug. 29. 12:53
 12/16 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
2013. aug. 29. 14:33
 13/16 anonim ***** válasza:
Mi az hogy át kell állni? Fiam már 5hós,ő most kezd átállni.MagátólTöbbiek minden jót leirtak..
2013. aug. 29. 15:03
 14/16 anonim ***** válasza:

Egy hete is írtam Neked, hogy nem a doktornő igényeinek kell megfelelned, hanem a babádnak. Ha így folytatod, tényleg nem lesz elég a tejed és akkor majd azon sopánkodik a drnő, hogy túl keveset gyarapodott a babád.

Anyatejes babák akár másfél kilót is gyarapodhatnak egy hónap alatt, nincs megszabott maximális határ, pláne nem a havi egy kg.

A nagyfiam minden szopizáskor két mellből evett, most a kislányom mindig csak egyből. Ez gyerektől függ, mennyi elég neki. És mindkettő 1kg-1.3kg között gyarapodott az első fél évben havonta.

Szerintem most döntsd el, hogy a kicsit anyatejjel akarod-e táplálni, és ha igen, akkor kezdd el úgy szoptatni, ahogy az neki a legjobb. Ha kétóránként akkor úgy , ha négyóránként, akkor úgy, ha egy mell elég neki, akkor jó, ha nem add oda neki a másikat is. (Eszembe jutott a szülészeten a szobatársam, 4 kilón felüli volt a babája, mondták neki, hogy 4 óránként elég etetni, és éjjel nem kell ébreszteni. Aha, 4. napra úgy lecsökkent a súlya és kezdett kiszáradni, hogy ráparancsolta anyukára, hogy szigorúan 2 óránként kínálja meg a gyereket. Az a bab nem bírta a 4 órás etetési rendet.)

2013. aug. 29. 22:54
 15/16 anonim ***** válasza:

Jézusom!!! Nehogy tápszerezd! Szoptasd igény szerint, és nem lesz baj. Anyatejjel nem lehet túletetni!!!!!

Este gyakrabban kéri, mint napközben, de ez normális dolog. Add a cicit, amikor kéri. A doktornőnek meg mondd azt, amit hallani szeretne: hogy 4 óránként eteted. A babák nem ismerik az órát. Bárcsak nekem ennyi tejem lett volna! Tedd el azt a tápszert! Ha adni kezded, szépen lassan elbúcsúzhatsz a szoptatástól.

2013. aug. 30. 10:37
 16/16 anonim ***** válasza:

jaaj, nemár! :)

egy baba pont úgy néz ki, ahogy azt a "jóisten" megalkotta!

az én babóm is tokás-hurkás volt, én meg ájuldoztam a gyönyörűségtől ennek láttán!

te nem vagy büszke a kicsire, hogy ilyen egészséges?! (egy nátha miatt akár fogyhat is, mert nem tud enni, nem jó neked, hogy biztonságban van, hogy nem szárad ki, ha valami gond adódik?)

--------------

figyelj, a WHO 250 gr/ hét hízást is elfogadhatónak talál, én szanaszét etettem a babám, és kb. ennyit is hízott (nekem is jöttek a tudománytalan - szégyen, hogy ilyen tudásuk, ismeretük van ezeknek az egészségügyi szakembereknek, orvosoknak - hogy túletetem, de nekem volt annyi eszem, hogy egy szoptatási tanácsadónak, akinek ez a szakterülete - feltettem a kérdéseimet, és bizony-bizony rájöttem, hogy nem az anya és a baba a hülye, hanem az, aki tankönyvből akarja tanítani az ösztönös anyát és a még ösztönösebb babát a táplálásra-táplálkozásra!

és még valami ... ha napi 750 ml-t akar enni, akkor ennyit fog enni 12 részletben és ennyit fog enni 7 részletben is, csak közben sírni fog, mert enni szeretne!

2013. szept. 1. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!