Ebben a kategóriában komolyan hemzsegnek az ilyen beteg emberek, akik szerint 2 évesen normális dolog, ha a gyerek csak szopik és nem etetik semmi mással?
Ezek a nők tisztában vannak vele, hogy egy két éves gyerek már szinte mindent meg tud enni, amit egy felnőtt? A nehéz ételeket leszámítva. Az egyéb vonzatairól (érzelmi fejlődési következmények) nem is beszélve...
Komolyan vannak ilyenek?
Én sem láttam még ilyet.
Attól, hogy valaki szoptat, még eszik a gyerek rendes kaját is, csak mellette még szopik esetleg naponta egy vagy akár több alkalommal.
Szerintem te nagyon benéztél valamit.
Remélem, hogy benéztem... mert ez így nagyon betegesen hangzik.
Bár 2 éves kor körül már semmiféle szoptatás nem indokolt, de ez más kérdés.
Én nem igazán értem, hogy minek ezen pörögni, hogy ki meddig szoptat.
Szerintem ez is - mint minden más is - teljesen egyén függő.
Van amelyik gyerek nem igényli, van amelyik igen.
Attól még egyik sem jobb vagy rosszabb, egyik sem lesz ettől hátrányosabb helyzetű.
Ennyi idősen már egy gyerek sem "igényli" egészségügyileg, csak azért kéri, mert ezt szokta meg. De ez más kérdés, ezen felesleges vitatkozni, mert tény.
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam, hogy ez csak valami félreértés lehet.
A WHO szerint 2 éves korig ajánlott a szoptatás. De ez nem azt jelenti, hogy addig nem eszik mást egy gyerek. Ugyanez az ajánlás tartalmazza azt is, hogy fél éves koráig csak szopizni kellene, onnantól egy éves korig fokozatosan bevezetni a szilárd táplálékot úgy, hogy egyre több legyen a szilárd étel és egyre kevesebb az anyatej. Egy éves kortól pedig csupán a szilárd táplálék kiegészítése a célja.
Ja, és szerencsére sok anyuka gondolja úgy, hogy ha ezt betartja, azzal csak jól tesz a gyermekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!