Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig reménykedhetek? Valaki...

Meddig reménykedhetek? Valaki járt már így?

Figyelt kérdés
5 napos a babám, mindent megteszek, h szoptassam, de szinte semmi tej. Ez azt jelenti h nagyon sok idő alatt max.10 ml jön le szívóval. Sajnos tápszert kell adjak, amitől ideges vagyok! Járt már így valaki? esetleg 5 nap után is van remény h beinduljon a tej? Segítsetek.
2013. aug. 20. 07:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nyugi!!! nem vagy rossz anya ha nem tudod csak ciciből táplálni! nem mindenkinek van megfelelő mennyiségű mirigyállomány a mellében!

De amit még megtehetsz: - én is ezekkel próbálkoztam - és ugyan nem lettem egy macskabenzinkút - de több lett.

1. Homeos bogyó - ez segített!sokat

2. Állandóan fejtem géppel! miután kiszopizta azt a keveset is.

3. 3-4 litert minimum megittam, már az innivaló gondolatától is rosszul voltam!

4. szoptatós tea is volt.

5. sosem kevertem a tápos etetést a cicissel.!

Türelmes legyél, később is beindulhat! nem kell feladni pláne 5 nap után :) nyuggiiii :) ha egy hónap után sem megy akkor hagyd a csudába! a lényeg tényleg az hogy amíg kevés a tejed ne keverd a tejet a táppal , mert hasfájást okozhat! szóval én úgy csináltam hogy cicis etetés reggel utána fejés, majd 3 óra múlva jött a táp, addig pihent a mellem picit és telítődött is! majd megint cici...és így tovább..

2013. aug. 20. 08:44
 2/12 anonim ***** válasza:
nekem sem akart baindulni, majndem 3 hét telt el mire jól tudodd lakni a cicböl a kisfiam, kitartás
2013. aug. 20. 09:59
 3/12 anonim ***** válasza:
ja és minél többet teszed cicire, annál több tej fog termelödni, szerintem ne fejd hanem próbálkozz a szopival
2013. aug. 20. 10:00
 4/12 anonim ***** válasza:

Először is ne parázz, mert az is sem tesz jót a tejtermelésnek! Ha tápszer kell, akkor nyugodtan adj a babádnak, semmi baja nem lesz tőle, a lényeg, hogy nyugodt, kipihent anyukája legyen!

Ami a tejet illeti, 5 nap után is beindulhat, tedd sokat mellre a babád (váltogasd a melleket), ha az egyikből végzett, próbáld meg fejni. Ha most rászánsz egy kis időt, és fejsz, egyre nagybb adagokat tudsz majd lefejni.

Léteznek teák, pl. Mecsek, Laktoherb, amik szintén serkentik a tejtermelést. Igyál bőségesen folyadékot, pihenj eleget és főleg NYUGI !!! az a legfontosabb.

Ennek ellenére is előfordulhat, hogy mégsem lesz elég a tej, de attól még jó anya vagy, a dolog nem ezen múlik a dolog.

2013. aug. 20. 10:56
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, kb.ezeket csinálom, lehet más, tejszaporítót kellene keresnem, most megvettem a motherlove-ot bízva benne h ha már ilyen drága, használ is....hát meglátjuk!
2013. aug. 20. 11:40
 6/12 anonim ***** válasza:
Szoptatási tanácsadót hívj fel, ők tudnak tanácsot adni. Nekem a 4. napon volt először mérhető a tejem: 20 ml :) amikor hazajöttünk a kórházból. Sokat tedd mellre, igyál sokat, pihenj, ne mérd, csak este fürdés előtt súlyát, a szopikat külön felesleges, és ne nézd az órát: se azt, hogy mennyi telt el, se azt, hogy mennyi ideje szopizik. Ilyenkor szinte egymásba érhetnek a szopik, sokat legyetek összebújva, este húzd magad mellé a kiságyat és ha van kedved, hordozd :) ha 1,5 óránál hamarabb kér cicit, ugyanarra tedd, amelyikből előtte evett, ha több, adj új cicit, ha váltott mellből szoptatsz. Ilyenkor még, amíg be nem áll a kereslet-kínálat megkínálhatod mindkettőből. Nyugi :)
2013. aug. 20. 12:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha van 4-5 pisis (minimális pisi is pisi) akkor elég a tejed, ne adj pótlást. Anyatejes babánál a napi kaki és a heti 1 is normális :)
2013. aug. 20. 12:53
 8/12 anonim ***** válasza:
51%

Az első gyerekemnél a 7. Napon lett 30 ml.- nél több tejem. Addig sűrűn szopi, és semmi pótlás.

Miért szívod, ha ninncs is. Engedd, hogy a babád szívja, mert attól fog beindulni. Felejtsd el a mellszívót, ha tud szopizni a babád.

A pótlást pohárból add, és mindig csak szopi után, ne helyette. Ha megszokja, hogy a cumisüvegből könnyebb enni, nem lesz motiválva, hogy szopizzon. Akár óránként szoptasd és hagyd el egy időre a tápszert, mert anélkül gyorsabban beindul a tej.

Ne aggódj, egy 5 napos babának még nagyon pici a gyomra, vannak tartalékai, nem fog éhen halni.

Szóval elsősorban szopi, és csak másodsorban tapszer. Ne aggódj, van akinek később indul be a tej.

2013. aug. 20. 16:55
 9/12 anonim ***** válasza:

nincs az a mellszívó, ami felérne a baba szájacskájának a vákumjával :)

ha a babát gyakran teszed mellre (szerintem első 2 hétben egész nap legyen veled az ágyba, a cicid legyen a párnája) és hagyod, hogy beájulásig szopizzon, akkor eleget fog enni! (onnan tudod, hogy jól bekajált, hogy elernyed mindene) :)

nincs biztos módszer az elegendő evés megmérésére, nem érzed a cicidben, felesleges mérni a babát, nézni, hány milliliter... (nem is tudhatod, mekkora a gyomrocskája)

egyszerűen napközben tartsd mellen, vagy egyen, vagy aludjon a pici... éjjel meg ahogy felsír, megint ciciztesd. kemény időszak, rohadt fárasztó, de nem 2 hét kb, és megnyugszol egy kicsit :)

2013. aug. 20. 21:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha már most tápszert adsz neki, többet fog aludni, és kevesebbet szopizni, ezért még kevesebb tejed lesz. Ez egy zsákutca. Adj neki inkább vizet, de csak akkor, ha szopizás után még éhesen sír. Minél többet legyen cicin, ne vedd le róla, hagyd, amíg ő elengedi, annál jobban beindul a tejed. Csak közvetlenül szopizás után fejj, de ha nem fejsz, az sem baj. Van remény, még egy hónap után is. Az első napokban még nagyon pici mennyiség termelődik és a babának az is elég, még meg kell tanulnia ügyesen szopizni, nyelni, könnyen el is fárad a baba. A mellszívásnak pedig megvan a maga technikája, sosem tudsz annyit kifejni, amennyit a baba meg tudna enni. Be kell indulnia a tejleadó reflexnek, ehhez el kell lazulnod, és megfelelő ingernek kell érnie a melledet. Ha nem jó a mellszívó üteme, erőssége, lehet, hogy nem indul be a reflexed. Érdemes megtanulni kézzel fejni, bár így nehezebb a tejet összegyűjteni, de emiatt nem kell aggódni. Amit lefejsz, inkább ne add oda a babának, hanem fagyaszd le, mert így a szervezeted azt fogja érzékelni, hogy több tejet kell termelnie, és pár nap alatt követni is fogja a megnövekedett igényt. Ha a lefejt tejet rögtön odaadod a babának, akkor felesleges is lefejni, inkább szívja ki ő, mindkettőtök jobban jár vele.
2013. aug. 20. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!