Meddig reménykedhetek? Valaki járt már így?

Nyugi!!! nem vagy rossz anya ha nem tudod csak ciciből táplálni! nem mindenkinek van megfelelő mennyiségű mirigyállomány a mellében!
De amit még megtehetsz: - én is ezekkel próbálkoztam - és ugyan nem lettem egy macskabenzinkút - de több lett.
1. Homeos bogyó - ez segített!sokat
2. Állandóan fejtem géppel! miután kiszopizta azt a keveset is.
3. 3-4 litert minimum megittam, már az innivaló gondolatától is rosszul voltam!
4. szoptatós tea is volt.
5. sosem kevertem a tápos etetést a cicissel.!
Türelmes legyél, később is beindulhat! nem kell feladni pláne 5 nap után :) nyuggiiii :) ha egy hónap után sem megy akkor hagyd a csudába! a lényeg tényleg az hogy amíg kevés a tejed ne keverd a tejet a táppal , mert hasfájást okozhat! szóval én úgy csináltam hogy cicis etetés reggel utána fejés, majd 3 óra múlva jött a táp, addig pihent a mellem picit és telítődött is! majd megint cici...és így tovább..

Először is ne parázz, mert az is sem tesz jót a tejtermelésnek! Ha tápszer kell, akkor nyugodtan adj a babádnak, semmi baja nem lesz tőle, a lényeg, hogy nyugodt, kipihent anyukája legyen!
Ami a tejet illeti, 5 nap után is beindulhat, tedd sokat mellre a babád (váltogasd a melleket), ha az egyikből végzett, próbáld meg fejni. Ha most rászánsz egy kis időt, és fejsz, egyre nagybb adagokat tudsz majd lefejni.
Léteznek teák, pl. Mecsek, Laktoherb, amik szintén serkentik a tejtermelést. Igyál bőségesen folyadékot, pihenj eleget és főleg NYUGI !!! az a legfontosabb.
Ennek ellenére is előfordulhat, hogy mégsem lesz elég a tej, de attól még jó anya vagy, a dolog nem ezen múlik a dolog.

Az első gyerekemnél a 7. Napon lett 30 ml.- nél több tejem. Addig sűrűn szopi, és semmi pótlás.
Miért szívod, ha ninncs is. Engedd, hogy a babád szívja, mert attól fog beindulni. Felejtsd el a mellszívót, ha tud szopizni a babád.
A pótlást pohárból add, és mindig csak szopi után, ne helyette. Ha megszokja, hogy a cumisüvegből könnyebb enni, nem lesz motiválva, hogy szopizzon. Akár óránként szoptasd és hagyd el egy időre a tápszert, mert anélkül gyorsabban beindul a tej.
Ne aggódj, egy 5 napos babának még nagyon pici a gyomra, vannak tartalékai, nem fog éhen halni.
Szóval elsősorban szopi, és csak másodsorban tapszer. Ne aggódj, van akinek később indul be a tej.

nincs az a mellszívó, ami felérne a baba szájacskájának a vákumjával :)
ha a babát gyakran teszed mellre (szerintem első 2 hétben egész nap legyen veled az ágyba, a cicid legyen a párnája) és hagyod, hogy beájulásig szopizzon, akkor eleget fog enni! (onnan tudod, hogy jól bekajált, hogy elernyed mindene) :)
nincs biztos módszer az elegendő evés megmérésére, nem érzed a cicidben, felesleges mérni a babát, nézni, hány milliliter... (nem is tudhatod, mekkora a gyomrocskája)
egyszerűen napközben tartsd mellen, vagy egyen, vagy aludjon a pici... éjjel meg ahogy felsír, megint ciciztesd. kemény időszak, rohadt fárasztó, de nem 2 hét kb, és megnyugszol egy kicsit :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!