Éjjelre eltűnik a tejcsim. Más is járt így?
biztos, hogy nincs? mert éjszaka nagyon zsíros a tej, jó sűrű lesz, attól, hogy mondjuk fejni nem tudod, még kéne ott lennie. na meg nagyon kevés elég belőle a babának, még mérés alapján se tudhatod, hogy eleget evett-e mert nagyon laktató (enyém 2 hetesen éjjel 10ml-t evett)
sír? ha biztos, hogy nincs akkor próbálkozz a gyakori mellre tétellel, sok pihenéssel és szoptatós teával
esküszöm, normálisan akartam válaszolni, de aztán meggondoltam magam...
Hány éves vagy, hogy ilyen stílusban írsz, 14?????
És ha többen szopiztok, persze, hogy nem elé a tej.
Brrrrrrrr.
Nem akartam belédkötni, mert féltem, hogy lepontoznak, de látom, más bátrabb volt nálam :))
2 sorba hogy lehet ennyi gügyögést bezsúfolni? (tejcsi, szopizunk, tápi, babó)
Na mindegy.
Lényeg: normális, ha estére kevesebb a tej, ez nem baj, mert ellenben zsírosabb.
Még csak 2 hetes, még nem állt be a tejtermelés mennyisége.
Ha már most tápszerhez nyúlsz, akkor a későbbiekben sem lesz elég tejed.
Nekem se hitte el senki, se a védőnő, se a gyerekorvos, de nálam is ez a helyzet. Tudom, hogy zsírosabb, de ha látom a gyereken, hogy éhes, akkor ez van.
Ha egész nap megy a szopi (nálam is), akkor mi vinne arra, hogy én este mindenképpen tápozni akarjak?
Esténként a mai napig 3-4 órákat szoptatok, és nem lesz semmivel se több a tejem (este), de legalább talán kevesebb sem. Nekem most 6 hetes, és több dolgot kipróbáltam már.
Volt, hogy egész nap fejtem, és amit sikerült megspórolni, azt adtam pótlásnak. Az se mindig volt elég, de akkoriban kevesebb tápit evett az biztos. Hátránya, hogy vagy szoptattam, vagy fejtem, vagy sterilizáltam, szóval nem volt túl élvezetes az egész babázás. Józan ésszel végiggondolva, tényleg azért szívtam egész álló nap, hogy kb. 3 naponta egyszer sikerüljön elérni, hogy ne kelljen 60ml tápot kapnia pótlásnak este... szóval ezt elvetettem. Próbáltam aludni kora délután, de semmi.
Ami valamennyire bejött az egy mentes sör 4-5 óra körül, esetleg kettő, és így a 8 órás etetés 1 óra alatt meg is volt. Hátránya, hogy nem 11-12-re végeztem, így hajnalban kelt a gyerek, és éjjelre még szintén nem volt elég tejem, szóval akkor is kellett az esetek többségében némi táp.
Összefoglalva. Próbálkozni kell, mert 2 hetesen még sok minden változhat. Tedd mellre, meg szerintem azért fejjél nap közben, mert az is sokat segít az elején. (Szóval nem bántam meg, csak nem csinálnám fél évig)
De ha nem megy, ebből ne csinálj lelki problémát, hogy vacsira valamennyi tápot adni kell neki!
mindenkinek kevesebb én ha kel óránként szoptatom el nem tünik a tej ez bolondság esetleg huzzad egy picit az idöt este játszál vele
3 hónapos a lányom estére joval kevesebb de nem adnék tápszert semmi kép mert azzal jolakik na majd bolond lesz erölködni a ciciden abbol ugyanis nehezebben jön. dobd ki a tápszert csak cici fektesd mellkasodra és hagyd induljon másszon el a cicidig bujjatok össze szorosan. nyugalom! és sok sok folyadék
ne adj neki tápszert, fú, a hülye gyerekorvos előbb írja fel, mint hogy tanácsod adna!
szóval a tejtermelés a kereslet-kínálat elvén működik.
ha tápot adsz neki, akkor annyival kevesebbet szopizik, persze, hogy nem termelődik a tej.
napközben szopizzon jó sokat a baba, ne szakítsd meg az evését, majd ha elalszik, vagy elernyedt, akkor van vége a menetnek, és ha megint kér, megint had' egyen. pár nap (tápszer nélkül) és annyi tej lesz, amennyi a babának kell.
amúgy nekem már 3 hónapos a babám, de én még most sem érzem, hogy jön-e a tej vagy se (pedig tudok vele spriccelni is) :) hanem a kortyolásból tudom, hogy eszik-e vagy se. inkább a kortyolást próbáld figyelni, illetve ne felejtsd el, hogy neki olyan pici a gyomrocskája, hogy lehet, hogy akár 30 korttyal is telirakja...
a babóra figyelj szoptatás közben, most csak ő diktáljon :)
őő, ja, és ha cumisüvegből kapja a tápszert, akkor lehet, egy idő után a cicidből nem kéri (mert azt nehezebb kiszívni) vagy kéri a ciciből, csak nem sikerül neki kiszednie, mert megszokta a cumit...
szóval ez se mindegy... ha még nem romlott el a kicsi, akkor sürgősen hagy a tápot-cumit, és ahogy leírtam az előzőben, úgy csináld :)
sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!