Járt-e valaki úgy hogy csak feji a tejet, mert a babája nem szopizik? Többi lent.
Figyelt kérdés
Én így jártam,de nem azért mert lusta hanem mert nehezen jön ki a tej,még erős mellszívóval is nehéz,ráadásul állandóan be is csomósodik,ezért szeretném elapasztani,mert kínlódás.A napom szinte csak fejésből áll.Van valakinek jó tanácsa/tapasztalata ezzel kapcsolatban?2012. szept. 27. 15:32
1/4 anonim válasza:
Nálunk máig ez a helyzet, 8 hónapos múlt a kisfiam. Eleinte sokat bukott, ezért kellett mindig lefejnem és utána Nutritonnal besűrítenem neki, aztán pedig egyszerűen nem fogadta el a cicit, hiába próbálkoztam hetekig (minden más jobban érdekelte, ha pedig már nagyon éhes volt, csak feszengett az ölemben és sírt). A hozzátáplálás több problémánkat is megoldotta (hasfájás, bukás), azóta viszont cumisüvegből sem hajlandó enni, csakis kanállal fogadja el a pépesített ételt. Ma már az anyatejet is inkább belecsempészem a főzelékbe vagy a gyümölcspürébe, így tudom a legegyszerűbben megoldani a kanállal történő etetést. Mennyi idős a babád? Az elején nekem is nyűg volt a folyamatos fejés, ebből állt szinte az egész nap, ezért inkább vettem egy elektromos mellszívót (Medela Swing), ami nélkül szerintem előbb-utóbb feladtam volna. Ahogy csökken a tejem mennyisége, a csomósodás is egyre ritkább és fejnem sem kell olyan sűrűn, mint azelőtt. Ez persze egyénfüggő, személy szerint én inkább megvárom, amíg elapad majd magától, tápszerhez csak végső esetben szeretnék nyúlni.
2/4 xStefix válasza:
Megkérdezhetem, hogy szerinted miért jön nehezen? Van valami egyéb körülmény is, mint pl. bimbóvédő?
3/4 anonim válasza:
Próbáld meg, hogy fejés és szoptatás előtt jól átmasszírozod a melleidet, azzal fellazítod egy picit és könnyebben ürül. Egy barátnőm adta végig a lefejt tejet cumisüvegből, mert a babája nem akart szopizni, de a cumisüveghez szoktatott baba, már nem is fog tudni megtanulni rendesen cicizni általában.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.A babám 2hónapos,és én se örömömben nyúlnék tápszerhez.De egyszer a védőnőm eljött hogy na majd ő lefeji,és látván hogy mi a helyzet,ő is azt mondta megérti ha elakarom apasztani.Nem jó a tejleadó reflexem,és valószínű szűkek a csatornák.Egyébként mindig masszírozom előtte!
2012. okt. 2. 11:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!