Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Császármetszés utáni szoptatás?

Császármetszés utáni szoptatás?

Figyelt kérdés
Valószínűleg császármetszésem lesz holnap. Amíg nem lövell be a tejem, ebben a nyári melegben mivel pótolják a folyadékot? A csecsemős nővérek nem túl segítőkészek, ha egész nap nem látom őket, mivel oltom a szomját/éhét a babámnak?
2013. aug. 15. 14:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Ahol én szültem, ott adtak egy pici cumisüvegben vizet. Ha az anyuka kérte, mert nagyon sírós volt a pici, akkor tápszert is kaphatott, alapból nem adtak. Nekem sem nagyon indult be, sőt, mikorra haza jöttünk, még akkor sem, de az én kicsim elég türelmes volt, perse 30 dkg-ot le is fogyott, mire eljöttünk a kórházból.
2013. aug. 15. 14:38
 2/7 A kérdező kommentje:
És ha hazajövök és még nincs tejem 1-2-3 napig akkor otthon is vizet kell neki adnom? Félek hogy kiszárad ha nincs tejem, fogalmam sincs mit kell tennem .
2013. aug. 15. 14:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne tejed? Szoptassad első pillanattól és lesz. Ne aggódj, az nem tesz jót.
2013. aug. 15. 14:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Annyit, hogy 2 császárom volt, első után én is aggódtam sok minden, fejtem is, mindig az volt az érzésem, hogy el fog apadni.. 6 hónapig csak tejet kapott, egy éves koráig szoptattam.

A második bébinél már rutinos voltam, egyszer fejtem a kórházban, aztán csak annyit, hogy legyen egy adag a hűtőben. Azóta nem fejek, és mégis van elég mindig. Most 3 hónapos.

Adjál a babádnak vizet, és szoptasd. Más nem is kell neki :)

2013. aug. 15. 14:52
 5/7 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, nekem bizony az elején alug volt tejem, így tápszeres pótlást kapott. Aztán egyre inkább el tudtam hagyni, fejtem, amennyit lehetett, és azzal pótoltam. Aztán már mostanra pótlás nélkül is megy. Nem vagyunk egyformák. Majd kiderül, neked mennyi lesz. Mikor haza jöttök, meg kell, hogy látogasson az orvos és a védőnő, ha szükséges, az orvos ír fel tápszert.
2013. aug. 15. 14:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Először is nyugi, attól, hogy császárod lesz, még nem kötelező, hogy lassabban induljon be a tejed. A babáknak meg -elvileg- 3-5 napig elég az a pár csepp előtej, amit még a tejbelövellés előtt, már akár terhesen termelsz.

Nekem is programozott volt a 38. héten augusztusi kánikulában. Az 5 napon (hazamenetelkor) lövellt be a tejem. Addig a 3. éjszaka kértem forralt/lehűtött vizet a fiamnak, mert már hiába szoptattam 2 órája egyfolytában... két kortytól megnyugodott, aludt egy nagyot és másnap folytattuk (akkor már valszeg talált valamit), de csak következő nap éreztem, hogy tényleg nőtt egy számmal a cicim - onnantól nem volt gondunk a szoptatással.

[link]

2013. aug. 15. 14:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Igazából ez érdekel hogy mit adhatok majd neki, szeretnék felkészülni rá. (tehát felforralom a vizet és lehűtve adhatom.?) Hétfőn engednek haza a Kórházból, kedd 20.-a és a védőnő és a gyerekorvos is szabadságon van 2 hete, így szerdáig ha nem lesz tejem akkor erre szeretnék felkészülni, mert itt leszek egy babával és nem tudom mit kell vele tenni ha nem tudom táplálni. Köszönöm a válaszokat. Bíztassatok még kérlek. :-)
2013. aug. 15. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!