Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig ideális szoptatni...

Meddig ideális szoptatni szerintetek? Mik a vélemények erről?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom, hogy 1 éves kor után érdemes leválasztani a gyereket, de érdekel, másoknak mi a véleményük.

Üdv

egy gyógyped. :)

2013. aug. 15. 11:51
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
98%

a who 2 évet ajánl... és 6 hónapig kizárólag anyatejes szoptatást ajánlják...

szerintem a leginkább a gyerek érdekét kell nézni, azt, hogy a babó mit szeretne - de figyelembe véve a te igényeidet is!

pl. ha már eszik sok mindent, ha már csak hobbiból szopizik, ha érzelmileg nem kötődik annyira a cicihez, ha pl. nem ez az egyetlen biztos altatási mód...

a te igényeid legyenek kompromisszumkészek, hamar felnőnek a gyerekek, szerintem csodálatos dolog szoptatni, az a "hatalom", hogy a testedből táplálod a pici embert, és hogy a cici nem csak táplálékforrás, hanem anyuci illata, közelsége, gondoskodása, nyugalmat és biztonságot adó dolog...

jó anyának lenni :) jó szoptatni :)

2013. aug. 15. 14:23
 22/23 anonim ***** válasza:
82%
Nagyon jól leírta az utolsó válaszoló. Az anyatej és a szopizás nem csak táplálékforrás. 13 hónapos a fiam, fogzás kellős közepén tartunk, nagyon megviseli.....szinte óránként kér cicit, egyenlőre bírom. Persze itthon, tanuljuk, hogy máshol nem szopizunk, ha nem éhes, csak cici kell, de ha hazaértünk igen. Addig jó, amíg boldog perceket okoz mindkét félnek. Ha erőszakkal van leszoktatva, szerintem az nagy törés a babának, mindegy, mennyi idős. 6 hónapig kizárólag szoptattam, elkezdtük a hozzátáplálást, de 7,5 hónapos koráig szinte semmi mást nem evett, még most is sokat szopizik. Aki szakmailag otthon van a témában, mindenki a pozitív oldaláról győzött meg, persze a családban vannak néhányan, akik dünnyögnek. Ajánlom mindenkinek a kötődő nevelésről szóló tanulmányokat. Nekem is voltak elveim, a fiam előtt, de ma már igyekszem őt és a szükségleteit megérteni. 2 éves korig szeretném szoptatni, de ha utána kér még reggel vagy este, nem fogom gátolni benne.
2013. aug. 16. 13:19
 23/23 anonim ***** válasza:
74%
Hát én vagyok az közületek aki napi egyszer még mindig szoptatja a 29 hónapos lányát.Nem cserélném le semilyen tápszere.Miért választanád le?Eljön majd az ideje hogy,magát leválassza.
2013. aug. 22. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!