Szoptatás alatt lehet fogamzásgátlót szedni?
Igen lehet, de ne Carezette-t! Én azt szedtem és így most van egy 24 hetes pocaklakónk! :D
Igaz nekünk nem gond,mert a nagy már 3 éves és terveztünk második babát is, csak kicsit később, de a picike jönni akart! :D
Biztosan gyògyszert akarsz szedni szoptatàs mellett,folyamatosan? Tudom,ez nem vàlasz,de a fogitabi is gyògyszer,vegyianyag,amit ebben az esetben el is lehetne kerülni.. Elvègre màskor mèg azt is 2x meggondoljuk,hogy fejfàjàsra bevegyünk-e valamit baba mellett.
Egyèbkènt igen,van ilyen tabletta,de èn szemszer senkinek nem ajànlom.
A kombinált fogamzásgátló tablettákat (amik gesztagént és ösztrogént is tartalmaznak) az ösztrogén-tartalmuk miatt tilos szoptatás alatt szedni.
Szoptatás alatt olyan fogamzásgátlót szoktak felírni, ami csak gesztagént tartalmaz, ösztrogént nem.
Elvileg ugyanolyan megbízható fogamzásgátlást biztosít, de láthatod, vannak ellenvélemények... A szoptatás magában is csökkenti a teherbeesés valószínűségét, így tabival együtt nem valószínű, de minden módszernek megvan a maga hibalehetősége. Viszont mikor már nem szoptatsz, érdemes visszatérni a kombinált tablettára, nem véletlen van abban ösztrogén is.
Valamilyen százalékban az ösztrogén és a gesztagén is kiválasztódik a tejbe, de a klinikai vizsgálatok a gesztagént nem ítélték olyan veszélyesnek a babára, mint az ösztrogént. Persze ha biztosra akarsz menni, inkább gumi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!