Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt milyen fogamzá...

Szoptatás alatt milyen fogamzásgátlót lehet szedni?

Figyelt kérdés

Vagy nem is kell? Szoptatás alatt nem lehetek terhes?

Vagy utána, ti mlyen fogamzásgátlót használtok?

Vafy amíg nem jön meg a menstruációm addig nem lehetek terhes? Vagy hogy van ez? :)

2013. jan. 24. 14:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Szoptatás alatt is lehetsz terhes, még akkor is, ha a mensid nem jön meg:)

Én fogigátólóról, amit szoptatás alatt lehet szedni az Azaliáról és a Mercilonról tudok.

De állítólag sokan terhesek lesznek ezek mellett.

2013. jan. 24. 14:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Szoptatás alatt is teherbe lehet esni, még akkor is ha nincs menstruáció. Fogamzásgátlót nőgyógyásszal egyeztess, úgyis ő dönti el, hogy mit ír fel neked. Én amúgy nem vagyok fogamzásgátló tabletta párti, nekünk nagyon megfelel az óvszer is.
2013. jan. 24. 14:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Terhes lehetsz.Én a gumit tartom a legbiztosabbnak.Garantáltan hormonmentes:)
2013. jan. 24. 14:33
 4/8 frászkarikaborsó ***** válasza:
Lehetsz terhes, mert a peteérés előbb van mint a menstruáció, és ha pont kifogjátok az elsőt akkor egyetlen menstruáció sem kell hozzá hogy teherbe ess. Szoptatás alatt általában igaz az, hogy aki kizárólagosan szoptat, ott a hormonok miatt nem szokott sikerülni a teherbe esés, DE kivételek mindig vanank ezért nem biztonságos csak ebben hinni. Fogamzásgátlót én nem szednék hiszen az hormontartalmú és átmegy az anyatejbe is, így megkapja a neki nem való hormonokat a baba is. Persze van amire azt mondják hogy lehet, de én akkor sem szednék. Akkor már inkább gumi.
2013. jan. 24. 15:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Csak olyat lehet szedni, ami nem kombinált, hanem csak progeszteront tartalmaz.
2013. jan. 24. 23:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Amit szoptatás alatt is lehet szedni tabi, az miért lenne káros a gyerekre!? Nekem Cerazette-t írt fel a nőgyógyászom. Előtte is szedtem fogamzásgátlót, én csak örülök neki, hogy lehet szoptatás alatt is már!
2013. jan. 25. 14:11
 7/8 frászkarikaborsó ***** válasza:

nem tudom hogy biztosan káros-e, de az tuti hogy hormon van benne, és az is tuti hogy a hormon kiválasztódik az anyatejben. Na most speciel a fiúgyermekemet nem bombáznám még progeszteronnal sem...

egyébként ez meg egy olyan dolog hogy a szója tartalmú tápszereknek is nagy divatja volt 20 évvel ezelőtt, mindenki meg volt róla győződve hogy ha szabad akkor az jó is, aztán meg nem kiderült hogy növényi ösztrogént tartalmaz? Hoppá... láttam ilyen tápszeres gyereket felnőni, 9 évesen már menstruált és olyan szőrös volt bizonyos helyeken mint egy felnőtt. És erre sem mondták azt anno abban az időben hogy káros.

Az a biztos hogy ha nem szeded, nem lesz baja a babának, de te tudod. Én nem szedném.

2013. jan. 25. 18:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi, hú! Én se akarom hogy valami baja legyen a babának, akkor inkább gumi. Csak érdeklődtem ki hogy oldotta meg.

Köszönöm mindenki válaszát!

2013. jan. 25. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!