Ha túl termelődik a tej a ciciben az baj? Begyulladhat?
Figyelt kérdés
17.én szültem a kislànyo, és 2napig nem volt tejem, most pedig hirtelen annyi tej termelődött a ciciimben hogy már fáj, nagyon kemèny olyan mint a focilabda, behoztam a korházba mellszívót de nem nagyon tuom lefejni a tejet mert nagyon fáj, ès mert èpp hogy fejem jön a cicimből vagy párcsepp pedig biztos h tele van tejjel mert kemény , nektek milyen volt? A tej eláll a ciciben több ideig? Vagyha nem fejem le be is gyulladhat???? Mit csináljak hogy ne fájjon éshogy ne leggyen ennyire kő kemény??? Válaszokat várok! Előre is köszönöm ?2013. júl. 19. 07:46
1/11 anonim válasza:
Ez teljesen normális. Nem fejni kéne hanem a babát cickre rakni. Ahányszor akarja/akarod.
2/11 anonim válasza:
Igen,begyulladhat,de az a végső fázis. Előtte tejpangás szokott lenni(én is beleestem az első gyereknél,mert a fájdalomtól alig fejtem,pedig rengeteg tejem volt) 38 fokos lázam lett tőle. A másik amiért kikell fejni,hogy nehogy csökkenjen a tejtermelésed,kevesebb legyen a tejed. Amilyen sokat fejsz,szoptatsz,olyan sűrűn termelődik a tej. Szóval nagyon fáj,de muszáj,később nem lesz már ennyire fájdalmas,hidd el.
3/11 A kérdező kommentje:
Kórházban vagyok, 3oránként hozzák a picit, de ha kemény és fáj, be is gyulladhat?? Köszi a választ más véleményére is kivàncsi vagyok!
2013. júl. 19. 08:02
4/11 anonim válasza:
Második vagyok,nem tudom mennyi idő kell a mell begyulladásához,szerencsére,de az baromira fájhat. Ha hozzák a picit először tedd mellre,hagyd,hogy jól lakjon és utána állj neki fejni óvatosan. És addig csináld amig jön tej,egy idő után már csak 1-2 csepp jön, na akkor abbahagyhatod. Majd 3 óra mulva kezdődik előrül.
6/11 anonim válasza:
Én is így voltam.
Masszírozd a melled és kézzel is fejheted, nekem több kijött kézzel mint mellszívóval.
Hagyd a többit a babádra, kórházban majd meghaltam annyira fájt, otthon akkor raktam mellre amikor akarta, így már csak minimálisan fájt.
és nem volt szükségem mellette fejésre, pedig rengeteg tejem volt.
7/11 anonim válasza:
Igen, begyulladhat! Masszírozd a melled ahol a kemény csomókat érzed miközben fejed. Fájni fog, de könnyebben kijön a tej. Esetleg kérj meg egy nővért, hogy segítsen.
8/11 anonim válasza:
szia.nekem is így volt.én masszíroztam egy kicsit és tettem rá egy kis vizes ruhát.nekem sokat segített.és utána már tudtam fejni is
9/11 anonim válasza:
Meleg vizes zuhany alatt masszírozgasd. És ha itt nem lehet veled a baba, de otthon természetesen igen, akkor olyan gyakran szoptasd őt, ahogy igényli, és ne várd ki a 3 órát. Valószínűleg a babád is gyakrabban szopizna.
10/11 anonim válasza:
8as vagyok.engem császároztak de a 3.napon velem volt egy szobába a kisfiam.csak alá kellett írnom egy papírt.én utána igény szerint szoptattam.mondjuk nekem nagyon picike volt 2250 gramm és 47 cm.amíg csak szoptatásra hozták lefele ment a súlya.aztán hogy velem lett egy szobába szépen elkezdett felfele menni a súlya.így hazajöhettünk az 5.napon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!