Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idős koráig szoptattáto...

Mennyi idős koráig szoptattátok a babát?

Figyelt kérdés
Ti döntöttetek végül az elválasztás időpontjáról, vagy a baba? Mennyi idő után apadt el a tejetek? Normális az, hogy egy 1 éves még napi 3-4 szopik? Eszik mindent, jó étvággyal mellette. Lassan el kellene kezdjem elválasztani??
2009. okt. 19. 22:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
49%
18 hónapos koráig (ennek 3 hete), egyik este szopi helyett mesét olvastam, és azóta sem hiányolja. Ha bármi jele lenne annak, hogy igényli még, akkor nem hagyom abba természetesen, de azóta sem kérte. A cicim egy-két alkalommal még megduzzadt, este zuhanyzáskor kimaszíroztam. Én mindig azt gondoltam, hogy majd magától hagyja abba, de másfél évesen úgy éreztem eljött az idő és megér egy próbát. Hozzáteszem, néha még tud hiányozni, de most is összetudunk úgy bújni, csak cici nincs a szájában :)
2009. okt. 20. 12:45
 12/18 anonim válasza:
49%

Az én babám 16 hós, és még mindig napi 6-7 alkalommal szopizik. Szerintem nincs köze a hátfájásnak a szopihoz. Ezt onnan gondolom, hogy nekem nem fáj a hátam. :-)

Szerintem szerencsésebb megvárni, amíg ő választódik el, az elválasztás első és fontos lépése az, hogy te nem kínálod, de ha kéri, akkor szopizhat. Nem csak a testének, hanem a lelkének is kell, az én kisfiam olyan nyugodt, mint egy Buddha szobor, és olyan eleven, mint 7 ördög. Ja, és sosem volt még beteg...

Sok sikert!

2009. okt. 20. 13:36
 13/18 anonim ***** válasza:
49%
Az előző válaszra szeretnék annyival reagálni (azt megelőző válaszoló vagyok), hogy én is úgy gondoltam, mint ahogy írtam, hogy magától elhagyja, lehet húzhattuk volna még 1-2 hónapig, de tejem már nem sok volt. A baba klubba, ahova járunk, több abyuka is van, aki 2-3 éves gyerekét szoptatja, a látvánnyal semmi bajom, csak azzal, hogy ez számomra úgy tünik, ezek a gyerekek csak cicin nyugszanak meg, ami szerintem 2-3 évesen már nem nevezhető ideálisnak, ha valami problémájuk van, nem tudják feldolgozni, csak ha cicit kérnek. Kislány azt mondta cici, anya cicit ad, fél óra múlva megint cici, de csak 2-3 percre. Szerintem itt már az anyának kell okosabbnak lennie. IMÁDTAM szoptatni és abszolute SZOPTATÁSPÁRTI vagyok, de szerintem van egy bizonyos kor, ami után, ha a babán sem látni a hiánynak a jelét(!!!), de csak akkor!!!, akkor más felé kell már terelgetni és nem hagyni cicivel kompenzálni. Hozzáteszem az én kisfiam is nagyon nyugodt természet.
2009. okt. 20. 14:28
 14/18 anonim ***** válasza:
49%
10 hónaposan,magától.Kész lett a szobája,átköltözött és másnap nem kelt reggel 6-kor a reggeli szopiért.(már csak 1x reggelenként szopizott).
2009. okt. 20. 14:41
 15/18 anonim ***** válasza:
6,5 hós koráig. Ahogy kibújt az első foga nem kérte többet a cicit.
2009. okt. 20. 21:58
 16/18 anonim ***** válasza:

14:28 ra reagálnék.Igazad van egy 2.3 éves gyereket nem kell minden nyikkra megszoptatni.Szerintem nem jó a gyereknek és az anyának sem.Én sokáig szoptattam,3 évig de akkor már 1x.

A gyerekek viszont tényleg elválasztják magukat ha erre érzelmieg érettek,persze a szülő erre picit rá tud segíteni.

A gyerekek szopási igénye más és más.Az a jó amikor úgy hagyja abba a szoizást hogy ntncs helyette se cumi se cumisüveg,mert akkor már valóban kinőtte a szopási igényét.

2009. okt. 21. 06:39
 17/18 anonim ***** válasza:
49%
Hogy lehet hogy ilyen sokáig tudtatok szoptatni?? Nekem még nincs 5 hónapos a fiam, de már most egy kínszenvedés, hogy legyen neki elég tej....:( szerintem még a 6 hónapost sem fogjuk kihúzni, bármit is teszek.
2009. okt. 21. 07:47
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Én úgy "terveztem", hogy ezt a telet és tavaszt még végigszopizzuk és kb májusig elválasztom teljesen. Akkor lesz másfél éves. Klassznak tartom, ha egy baba 2-3 éves koráig szopizik - persze ha eszik is mellette - de én nem szeretnék tovább szoptatni. Szeretnék fogyózni, de az nekem csak drasztikusan megy vagy sehogy, szóval szoptatásról szó sem lehet fogyó mellett. Szeretném, ha néha el tudnék menni erre-arra, és apa vagy anyum vigyázzanak a picurra vagy pl a férjemmel kettesben vacsizni vagy ilyenek. Ez most nem megoldható, mert cicifüggő. Most még ez nem is baj, de 1.5 koránál azt hiszem meghúzom a határt, mert az anyuka igényei is fontosak. Addigra gondolom már neki is lesznek "önállósodási" törekvései:-)

Főleg hogy igény szerint szoptatok a mai napig ez még összetettebb.

Tejet pedig úgy lehet "gyártani" hogy iszol, eszel eleget és igény szerint sokat szoptatsz, nem görcsölsz. NEkem is nagyon nehéz volt az első néhány hónapban, 3 óránként szerettem volna szoptatni, nem ment, mert már rettegtem, hogy megint szopi idő, nem lesz elég tej, fájt a cicim, aztán elővettem a tápszert, hogy ok vége, akkor pótolok. Megnyugodtam, át álltunk igény szerintire, a babám is ellazult, a cicim is rendbejött, és máris dobhattam is ki a dobozt:-) Azóta korlátlan mennyiség áll rendelkezésre. Hajrá...

2009. okt. 21. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!